Fiat SpA intentioneaza sa suspende productia de motoare pentru camioanele Iveco pentru doua saptamani, aceasta fiind cea mai recenta incercare a grupului italian de a reduce costurile in contextul crizei, relateaza Reuters, care citeraza surse din grup.

Divizia de camioane a grupului, Fiat Powertrain (FPT), va intrerupe productia in cadrul fabricii din apropierea orasului italian Torino in perioada 18-30 mai si va trimite acasa aproape 1.100 angajati, pentru a reduce costurile, a declarat miercuri pentru Reuters o sursa din cadrul companiei.

Divizia de autoturisme a Fiat a renuntat, in schimb, la planurile de a disponibiliza temporar 5.000 de angajati ai uzinei Mirafiori in perioada 27 aprilie-3 mai.

"Muncitorii ce au fost vizati pentru disponibilizari temporare vor lucra in regim normal", a precizat sursa, citata de NewsIn.

Fiat a suspendat productia in cadrul unor uzine pentru mai multe saptamani, in incercare de a reduce costurile si de a diminua stocurile de automobile nevandute.

Cu toate acestea, ca dovada ca masurile luate de guvern incep sa se faca simtite, vanzarile Fiat din Italia au crescut cu 6,1% in martie, in contextul in care numarul total de inmatriculari a crescut cu 0,24%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si