Autoklass, centru autorizat de vanzari si service Mercedes-Benz, va inaugura in luna august un nou showroom la Ploiesti, in urma unei investitii de peste doua milioane de euro.
“Noul showroom din Ploiesti are o suprafata de aproximativ 1.200 mp. In noul centru pot fi expuse 7 masini Mercedes si 5 unitati Chrysler, Dodge, Jeep. Investitia de la Ploiesti depaseste doua milioane euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Aurelian Carlan, director de vanzari Autoklass, la un eveniment organizat de Anchor Grup, dezvoltatorul Plaza Romania si Bucuresti Mall.

Centrul din Ploiesti va fi cel de-al saselea al retelei, in prezent Autoklass are trei showroom-uri in Bucuresti (Chitila, Pipera, Splaiul Unirii), unul in Constanta si altul in Sibiu.

Oficialul Autoklass a spus ca deoarece preturile la masini au scazut, compania a atras noi clienti, care pana atunci isi permiteau alte marci cu preturi mai mici decat Mercedes. “Exista o scadere in vanzari, insa pe langa clientii vechi am reusit sa atragem si alti clienti, cei care cauta un anumit pret. Pentru ca am repozitionat pretul am accesat si clientii care in urma cu un an, doi, cumparau o alta marca germana care avea un pret mai mic decat Mercedes”, a precizat Carlan.

Potrivit acestuia, pe timp de criza “preturile la masini au scazut cu 10 – 15%, fata de discount-urile care existau anul trecut. Pana la 1 Mai, clientii cumparau intr-un procent egal cu bani cash sau leasing. In prezent, vanzarile in leasing si-au reluat cursul initial avand o pondere de 80% din livrari, fata de cash 20%”.

Autoklass a vandut anul trecut 800 de autoturisme si 1.200 utilitare. Anul acesta, compania estimeaza o scadere a vanzarilor cu 20 -30 de procente.

Grupul Autoklass a luat fiinta in luna martie 2007, in urma fuziunii celor trei companii Autoklass Center Bucuresti, Autoklass Constanta si Autoklass Sibiu. Procedura de fuziune a constat in absorbtia Autoklass Constanta si Autoklass Sibiu de catre Autoklass Center.

Brand-urile comercializate de grupul de Autoklass sunt Mercedes-Benz, Dodge, Chrysler, Jeep si Ford.

Autoklass a prezentat la Plaza Romania, modelele CLC, GLK, GL, A facelift, B facelift, Clasa E, Viano, C Break, R, ML si CLS.

La evenimentul Anchor Grup a fost prezent pilotul de raliuri Titi Aur care a sustinut o demonstratie de drifting in parcarea Plaza Romania. In incinta centrului comercial vor exista in aceasta vara, simulatoare de Formula 1, jocuri Nintendo Wii si un circuit pentru masini radio comandate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Peste zece SUV-uri electrice vor fi la vânzare în România în 2020
Setari Cookie-uri