Unii dintre producatorii si importatorii auto au venit cu oferte speciale cu ocazia Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB). Cei care vor dori sa achizitioneze o masina vor avea parte chiar si de discounturi cu doua cifre.


Cea de-a cincea editie a SIAB va aduce cu sine o serie de reduceri pentru modelele expuse. Producatorii si importatorii auto s-au gindit nu doar sa aduca modele pentru a fi admirate, ci si pentru a le vinde.

Volvo, de exemplu, va veni cu reduceri de 10% din pretul CIP (fara taxe) pentru modelele berlina S40 si S60 si pentru variantele break V50 si V70. Pentru limuzina S80, off-roaderele XC70 si X90, discounturile vor fi de 8% din pretul fara taxe.

La SIAB vor fi prezenti aproximativ 200 de expozanti, cu 40% mai mult fata de editia din 2003, iar suprafata showroom-ului va creste cu 25%, pina la 25.000 de metri patrati. Masinile de vis nu vor lipsi nici in acest an de la Salonul de la Bucuresti, care va consemna si participarea, in premiera, a cinci noi producatori de autovehicule de lux. Printre nou-veniti se numara Aston Martin, Hummer, Lexus, Infiniti si Rolls-Royce. Aceste nume se adauga celorlalti producatori de lux, prezenti si la editia precedenta: Porsche, Maseratti, Lamborghini si Bentley. Automobile Dacia va prezenta modelul Logan echipat cu motor diesel. Propulsorul cu cilindri de 1.461 centimetri cubi, imprumutat de la Clio, dezvolta 65 de cai-putere si atinge o viteza maxima de 155 kilometri pe ora.

Drive teste cu 30 de modele

Una dintre principalele noutati ale editiei din acest an consta in posibilitatea oferita vizitatorilor de a efectua drive teste cu 30 de modele din 10 marci de automobile, pe o pista lunga de 1,2 kilometri.

SIAB se va desfasura in perioada 7-16 octombrie in complexul Romaero Baneasa. Vizitatorii vor putea veni zilnic, in aceasta perioada, intre orele 10.00 si 20.00. Pretul unui bilet este de 10 lei noi. Biletele vor fi disponibile la peste 200 de centre RATB. Tot pentru vizitatori, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA) a pus la dispozitie, in colaborare cu RATB, autobuze care vor circula la fiecare 15-20 de minute pe ruta Piata Romana-Piata Presei Libere-Romaero Baneasa. La finalul manifestarii de la Bucuresti, cei care au participat la tombola vor putea cistiga o masina si bonuri de benzina care totalizeaza 10.000 de litri.

Piata auto, la 3 miliarde euro

Potrivit lui Brent Valmar, presedintele APIA, piata autovehiculelor din Romania ar putea atinge 250.000 de unitati vindute pina la sfirsitul acestui an. Aceasta cifra ar reprezenta o crestere a pietei cu 50% peste nivelul raportat anul trecut si dublu comparativ cu anul 2003. Astfel, piata locala a autovehiculelor ar putea atinge si chiar depasi pragul de 3 miliarde de euro, a adaugat Valmar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri