Volkswagen s-ar afla pe o pantă periculoasă conform CEO-ului Thomas Schaefer care a ținut să-și atenționeze board-ul că, în multe sectoare, cheltuielile au scăpat de sub control. În acest context, omul de la cârma constructorului german a impus aplicarea unor programe de eficientizare menite să producă economii de circa 11,2 miliarde de euro în următorii trei ani, scrie Autocar.

Deși Volkswagen este în spatele uneia dintre cele mai populare mașini din Europa, crossover-ul T-Roc, germanii se chinuie cu cheltuielile exagerate. În timpul unei ședințe, Schaefer a expus fără menajamente problemele cu care se confruntă Volkswagen și a atenționat că următoarele săptămâni și chiar luni vor fi foarte dificile pentru companie. De asemenea, acesta i-a încurajat pe șefi să se lupte pentru „mici economii” la orice capitol.

Nu este încă clar în ce vor consta aceste programe de eficientizare care au fost deja discutate la nivelul board-ului, dar Volkswagen va căuta să strângă cureaua pe cât posibil reducând costurile din producție. „Structurile și procesele noastre sunt, în continuare, prea complexe, lente și inflexibile”, a spus Schaefer. Aceste discuții au loc în contextul în care Volkswagen, care a bifat venituri de aproape 296 de miliarde de dolari în 2022, se pregătește să construiască două uzine mari în Statele Unite: una pentru producția de automobile și alta pentru producția de baterii.

Se pare că una dintre problemele identificate de compania din Wolfsburg ține chiar de rivalii săi din segmentul electric. În timp ce mărci precum Tesla nu se sfiesc să apeleze la reduceri succesive de prețuri pentru a-și păstra produsele competitive, Volkswagen a anunțat că nu va reduce prețurile mașinilor sale din familia ID. În acest context, vânzările mașinilor sale pe baterii au încetinit, iar mulți așteaptă lansarea modelului de buget prefațat de conceptul ID 2.All. Până atunci, Volkswagen pregătește lansarea nord-americană al lui ID.Buzz, dar și lansarea lui ID.7.

Sursa foto: Volkswagen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri