Vanzarile marcii japoneze Toyota vor scadea pe piata americana cu pana la 75% in perioada cat livrarile de masini sunt oprite, iar proasta reputatie a grupului va trage in jos si marca Lexus, potrivit edmunds.com
“Atata timp cat vanzarile unor modele Toyota vor fi suspendate, marca va avea o scadere de 75%. In acest interval, Scion va avea un declin de 20%, iar Lexus de 10%, din cauza ca fac parte din acelasi grup”, considera Ray Zhou analist Edmunds.

In ultimele doua saptamani, Toyota a pierdut in America circa 4% din piata, de la o cota de piata de 13,9% a coborat la 9,7%.

In acelasi interval Chevrolet, Ford, Honda si Mazda au avut cele mai mari cresteri.

“Anticipam ca marca Toyota va continua sa inregistreze scaderi pana defectiunile de fabricatie vor fi rezolvate”, a precizat David Tompkins, analist al Edmunds.

In ianuarie, Toyota Motor Corp a oprit comercializarea celor mai populare 8 modele in America din cauza defectelor constatate.

In Europa, Toyota se asteapta la circa 1,8 milioane de masini sa ajunga la service pentru verificari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri