„Dupa producerea unui milion de baterii in luna iulie, iata ca am reusit sa ajungem si la bateria cu numarul 2.000.000 cu aproape o luna inainte de sfarsitul anului”, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat.

Bateria Premier 75 este produsa din 2007, anul trecut ea beneficiind de un „facelift”. Gama Premier are urmatoarele caracteristici: baterie etansa, capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara ce permite evacuarea gazelor din baterie si o protejeaza impotriva patrunderii flacarii in interior, capace cu dopuri „push in” ce asigura etansarea totala, gratare expandate din aliaj PbCa.

Bateriile Premier au o durata de viata sporita si suporta un numar mare de ciclari. Bateria aniversara se comercializeaza pe piata interna.

In luna noiembrie, Rombat a inregistrat si un record de vanzari de 260.850 de baterii vandute intr-o singura luna. Pentru ultimul trimestru al anului se estimeaza o productie de peste 700.000 de baterii.

Compania a vandut peste 1,4 milioane de baterii in primele trei trimestre ale anului si a continuat in 2010 planul de dezvoltare prin deschiderea a doua noi centre regionale, la Braila si Bucuresti.

Citeste si:

In prezent, aproximativ 55% din productie merge la export, in principal pe piata franceza, unde Rombat detine o cota de piata de 10%.

Pe plan intern, la sfarsitul anului trecut cota de piata era de 51% pe segmentul After Market si 65% per total (inclusiv Dacia).

Cifra de afaceri estimata pentru anul in curs este de aproximativ 65 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de nivelul anului trecut.

Conform planului de dezvoltare, compania intentioneaza sa ajunga in 2015 la 3 milioane de baterii produse anual si o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro.

Rombat va livra in 2012 baterii pentru Ford Romania.