International Automotive Components Group (IAC), unul dintre principalii furnizori de componente ai Ford Motor Company, a anuntat ca va investi 58 milioane euro in construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield la Bals, judetul Olt.
Fabrica va corespunde standardelor tehnologice de ultima ora si va produce planse de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon si diverse garnisaje, pentru a sprijini productia Ford de la Craiova.

IAC este primul furnizor auto ce va deschide o fabrica greenfield in Romania, pentru a sustine operatiunile Ford de la Craiova. IAC intentioneaza ca, in momentul in care va fi deplin functionala, fabrica de la Bals sa dispuna de un numar de 400 de angajati.

“Aceasta extindere strategica permite IAC sa sprijine unul dintre clientii nostri importanti, Ford Motor Company, in procesul de extindere globala. De asemenea, investitia noastra de la Bals pozitioneaza strategic grupul IAC, astfel incat sa poata veni si in sprijinul altor clienti din sectorul auto din regiune”, a declarat Jens Höhnel, presedinte si director executiv pentru Europa.

Fabrica IAC din Romania va dispune de o suprafata de 15.000 metri patrati si va fi un centru de competenta pentru IAC. Va include echipamente de formare prin injectie cu capacitati intre 500 si 3200 de tone si noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spuma.

Guvernul roman a sprijinit investitia IAC in Romania prin aprobarea unui ajutor de stat in valoare de 17 milioane euro . Ajutorul de stat va fi acordat in mai multe transe si va contribui la realizarea unei investitii totale de 58 milioane euro de catre IAC. Aceasta investitie va avea un efect de ansamblu, prin dezvoltarea altor sectoare industriale din Romania.

“Prin investitia IAC la Bals se vor crea multe locuri de munca, iar Romania va beneficia de transferuri de tehnologie de ultima ora, fapt ce reprezinta o contributie importanta la dezvoltarea industriei noastre auto. In acelasi timp, cu sprijinul IAC si contributia proiectului Ford, anticipam ca se vor face investitii majore in formarea profesionala a anagajatilor, dar si in programe de cercetare si dezvoltare, in parteneriat cu universitatile din regiune,” a declarat Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

IAC va colabora cu universitatile si scolile tehnice din regiune pentru a dezvolta impreuna programe de studiu si de formare in vederea educarii fortei de munca si a dezvoltarii aptitudinilor comerciale si tehnice in regiune.

IAC Group este lider de marca la nivel mondial in randul furnizorilor de componente si sisteme auto, inclusiv de garnisaje interne si externe. Prezenta la nivel global a IAC acopera zone geografice diverse, fiind eficienta si economica, incluzand 73 fabrici in 15 tari. Compania are aproximativ 19.000 de angajati la nivel mondial. IAC are sediul central la Luxemburg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri