Tabata training

Tabata training

Ca sa practici tabata training nu ai nevoie decat de un cronometru, vointa si o muzica speciala. Este vorba despre un antrenament de tip High Intensive Interval Training, prescurtat HIIT, in care se alterneaza perioadele scurte, dar de intensitate mare, cu perioadele de revenire.

Un exercitiu dureaza aproximativ patru minute si este format din opt runde - 20 de secunde de exercitii la intensitate mare combinate cu 10 secunde de pauza. Este o metoda foarte buna de accelerare a metabolismului.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii gratuit la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

Khai Bo

Khai Bo

Este un tip de antrenament dupa care uiti de griji si esti de energie. Miscarile se pot invata usor si sunt inspirate din arte martiale, box si kickbox.

Programul se practica pe muzica alerta de club, ceea ce te face sa uiti de efort si sa nu resimti oboseala. La inceput exercitiile sunt mai lente, iar pe parcurs creste rapiditatea executarii lor.

Oricine poate practica Khai Bo, implica doar concentrare maxima si consum mare de energie. Se pot arde pana la 800 de calorii pe ora, ceea ce inseamna ca este un mijloc excelent pentru cei care vor sa scapa de kilogramele in plus.

Foto: Lucky Business, Shutterstock

TRX

TRX

TRX vine de la Total Resistance Exercise, iar antrenamentul se desfasoara doar cu ajutorul a doua benzi si greutatea propriului corp.

Mai este cunoscut si ca antrenamentul soldatilor. TRX a fost inspirat de la programul de pregatire al puscasilor marini, adica elita fortelor terestre americane. Nu exista interdictii pentru practicarea lui, dar, tinand cont ca este vorba despre un antrenament destul de solicitant, trebuie consultat un medic inainte sa te apuci de acest sport. Antrenorii folosesc diverse accesorii si adapteaza exercitiile in functie de participant si de conditia sa fizica. TRX ajuta la imbunatatirea conditiei fizice, pentru ca implica forta, rezistenta, mobilitate si echilibr.

Foto: Undrey, Shutterstock

CrossFit

CrossFit

Este unul dintre cele mai apreciate si eficiente programe de antrenament, in sistem circuit, care dezvolta forta si imbunatateste conditia fizica.

Rezultate pot aparea destul de rapid, daca esti dispus sa-ti supui corpul unor provocari si eforturi extreme. Este vorba despre o activitate destul de solicitanta fizic. Chiar daca miscarile sunt destul de complexe si variate, trebuie executate la intensitate maxima. Atmosfera electrizanta din timpul antrenamentelor te va ajuta sa-ti depasesti limitele. Ca sa poti sa intelegi mai bine despre este vorba, gandeste-te la programele de pregatire fizica practicate in armata, in scolile de politie si pompieri.

Foto: astarot, Shutterstock

Escalada

Escalada

Daca vrei sa-ti testezi limitele, sa ai parte de adrenalina si sa-ti invingi teama de inaltime, escalada este solutia. Este un sport de interior, sigur si supravegheat de instructori.

Escalada poate fi practicata pe toata perioada anului, atat de incepatori cat si de profesionisti. Merita incercat dupa o zi plina la birou, pentru ca altfel se poate vedea lumea de la cativa metri inaltime.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Padel

Padel

Daca vrei si distractie, nu doar miscare, un mix de tenis si squash este ceea ce cauti. Padelul este un sport de socializare, nou, dar in crestere pe plan mondial. Febra padelului te prinde usor, pentru ca este un sport prietenos, dinamic si usor de practicat. Jocul poate fi asemanat cu tenisul clasic jucat la dublu, pentru ca multe puncte se decid la fileu prin lovituri de voleu, iar punctajul este identic. Se joaca cu o minge asemanatoare celei de tenis si o paleta cu un design special, fara corzi. In comparatie cu tenisul de camp, terenul padel este mai mic.

Nu presupune conditie fizica excelenta, iar dificultatea antrenamentului creste treptat.

Cu cat intelegi mai bine regulile jocului si te specializezi cu diferite serve, cu atat devii un adversar mai puternic.

Foto: nenetus, Shutterstock

Abs&But

Abs&But

Ca sa duci o viata sanatoasa este nevoie de mai mult decat simple exercitii fizice, iar aerobicul este unul dintre cele mai bune si simple activitati pe care le poti face pentru sanatatea ta. Abs&But este modalitatea perfecta de a transforma sportul intr-o activitate distractiva, care iti tonifica musculatura si te umple de buna dispozitie.

Totul este un mix de vointa, alimentatie corecta, atitudine sanatoasa si distractie. La finalul antrenamentului metabolismul este accelerat, se previn afectiunile cardiovasculare si se combate stresul.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock