1. Tools of Titans

1. Tools of Titans

Autor: Timothy Ferriss

Scurt rezumat: Tim Ferriss, autorul bestseller-ului “The 4 hour work week”, transmite observatiile sale din intervievarea a peste 200 de oameni de succes.

Cel mai bun citat: “Super-eroii pe care ii ai in minte (idoli, titani, miliardari, etc) sunt aproape toti niste defecte umblatoare care au perfectionat una sau doua calitati. Oamenii sunt creaturi imperfecte. Tu nu reusesti pentru ca ai puncte slabe, reusesti pentru ca iti gasesti punctele forte unice si te concentrezi pe dezvoltarea unor obiceuri din jurul lor”.

Subtitrari: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons si World-Class Performers

Sursa foto: Shutterstock

2. Find Your Extraordinary

2. Find Your Extraordinary

Autor: Jessica DiLullo Herrin

Scurt rezumat: Fondatorul si CEO-ul Stella & Dot Family Brands ofera perspectiva ei asupra trasaturilor clasice ale antreprenorilor de succes si sugereaza modul in care cititorii le pot dezvolta pentru a-si crea o viata extraordinara.

Cel mai bun citat: "Chiar daca ai incercat si ai esuat, ai incredere in tine. Iata paradoxul: la fel cum abaterea din drum este natural umana, asa e si devenirea unei persoane creative si supravietuitoare. Ingeniozitatea in fata adversitatii este in sangele nostru. Pornind de la zero, invatam ceva pentru a merge mai departe folosind creierul nostru codificat cu ADN. Gandeste-te la ce a facut omenirea pentru a ajunge pana aici. Cu siguranta poti sa faci ceea ce este nevoie pentru a ajunge acolo unde iti doresti”.

Subtitrari: Dream Bigger, Live Happier si Achieve Success on Your Own Terms

Sursa foto: Shutterstock

3. The More of Less

3. The More of Less

Autor: Joshua Becker

Scurt rezumat: O persoana intervievata foarte des despre stilul ei de viata minimalist ofera un ghid simplu de urmat pentru usurarea bagajului fizic care te doboara prin greutatea si pretul sau.

Cel mai bun citat: "Toti facem parte dintr-o cultura orientata spre consum. Consumerismul ne inconjoara ca aerul pe care il respiram si la fel ca aerul este invizibil. Noi abia daca stim cat de mult suntem influentati de filozofia prin care trebuie sa cumparam, cumparam si iar cumparam daca vrem sa fim fericiti. Noi mergem impreuna la carnavalul de consumersim si doar ocazional simtim o intepatura de indoiala cu privire la ceva ce poate fi in neregula. Cheia pentru depasirea tendintelor noastre consumeriste este sa ne analizam punctele slabe in mod deliberat si sa vedem ce am ignorat”.

Subtitrari: Finding the Life You Want Under Everything You Own

Sursa foto: Shutterstock

4. The Art of Money

4. The Art of Money

Autor: Bari Tessler

Scurt rezumat: Fondatorul Art of Money school, autodenumit “mamapreneur”, ofera un nou mod de a privi banii din perspectiva emotiilor pe care le cream si felul in care aceste emotii limiteaza posibilitatea de a avea o crestere financiara.

Cel mai bun citat: "Banii evoca un flux constant de ingrijorare pentru majoritatea antreprenorilor pe care ii stiu. Dar iti promit: e atat de posibil sa renunti la anxietatea financiara si la stres. In cazul in care vrei sa te descurci mai usor cu banii, este util sa identifici adevarata sursa de stres financiar”.

Subtitrari: A Life-Changing Guide to Financial Happiness

Sursa foto: Shutterstock

5. The Happiness Equation

5. The Happiness Equation

Autor: Neil Pasricha

Scurt rezumat: Unul dintre cei mai populari vorbitori de la TED si autorul bestseller-ului “Book of Awesome” isi expune filozofia lui despre cum trebuie sa devii fericit inainte de a avea succes si nu invers.

Cel mai bun citat: “Daca incepem fericiti, atunci ne simtim minunat. Aratam excelent. Exersam. Ne conectam. Ce se intampla? Ajungem sa facem lucruri bune pentru ca ne simtim bine. Spre ce duce acest lucru bun? Mare succes. Harvard Business Review precizeaza ca oamenii fericiti sunt cu 31% mai productivi, au vanzari cu 37% mai mari si sunt de trei ori mai creativi. Deci ce trebuie sa faci inainte de a fi fericit? Fii fericit. Fii fericit in primul rand.”

Subtitrari: Want Nothing + Do Anything = Have Everything

Sursa foto: Shutterstock

6. Self Made

6. Self Made

Autori: Nely Galan si Guy Garcia

Scurt rezumat: Chiar daca este clasata ca fiind o carte pentru femei, aceasta carte poate oferi un sfat bun pentru oricine se straduieste sa iasa din mentalitatea de satisfactie instantanee. Este o carte foarte buna scrisa de fostul presedinte al Entertainment for Telemundo.

Cel mai bun citat: “Self-made este o stare de spirit si este mai mult despre gandire decat despre obtinerea unui loc bun de munca, o promovare sau coltul unui birou. Tu esti capitanul navei tale. Tu iti faci propriul succes. Tu iti determini propria valoare, nu un om, un sef sau o corporatie”.

Subtitrari: Becoming Empowered, Self-Reliant si Rich in Every Way.

Sursa foto: Shutterstock

7. Easy Breezy Prosperity

7. Easy Breezy Prosperity

Autor: Emmanuel Dagher

Scurt rezumat: Gurul secolului specializat in auto-formare, cu radacini in Libanul lovit de saracie, prevede un plan simplu pentru schimbarea proceselor de gandire in asa fel incat sa-ti fie mai usor sa experimentezi succesul.

Cel mai bun citat: “Cateodata putem sa fim prinsi in propriile noastre vise. Cand se intampla asta, este foarte usor pentru mintea noastra sa observe ce nu merge bine in viata noastra in loc de ce merge. Asta ne poate aduce in stadiul in care ne plangem despre tot ce e rau, lucru care afirma numai ce nu vrem si ne lasa, de asemenea, cu impresia ca viata noastra nu e pe drumul bun, ca viata este grea si ca universul nu face cum vrem noi. Daca traiesti cu aceasta impresie, atunci cand lucrurile incep sa mearga bine, te vei simti nelinistit din cauza sentimentului de calmitate si te vei astepta ca urmatorul dezastru sa vina dupa colt in orice minut. Multe persoane traiesc intr-o stare permanenta de alerta si jura dupa <<Legea lui Murphy>> ca se va intampla ceva rau. Aceste credinte sunt naturale si de inteles pentru cei crescuti in medii si circumstante traumatizante, dar sunt opusul unei vieti traite cu bucurie si recunostinta. Ele ne impiedica, de asemenea, sa apreciem momentul din prezent".

Subtitrari: The Five Foundations for a More Joyful, Abundant Life

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock.com