Ajunsa la a VI-a editie, conferinta HR 2.0 este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Crowe Horwath, eJobs, Lugera, Oracle, Smart Experience si BCR Pensii.

"In 2017 vorbim de un pachet de beneficii extrasalariale in acord cu nevoia reala a anui angajat, cu dorintele si prioritatile sale si momentul in care se afla in viata", spune Melania Mirea.

Directorul executiv BCR Pensii considera ca un trend in retentia angajatilor sunt beneficiile din sfera informatiei, a workshop-urilor si a atelierelor de creatie: "Oamenii sunt tot mai interesati de informatii din toate domeniile. Orice angajator care poate aduce pe masa nu numai clasicele beneficii extrasalariale, ci tot felul de ateliere, informatii utile din viata de zi cu zi, care ii pot ajuta, sunt destul de apreciate", spune Melania Mirea.

Din perspectiva activitatii sale, Melania Mirea considera pensia privata un beneficiu la limita extrasalarialului. "Este un beneficiu de care am auzit cu totii, dar suntem putini interesati de el. De ce? Economisirea pe termen lung intr-un plan de pensionare isi are radacina intr-o zona de educatie financiara de baza, iar Romania este pe ultimul loc la acest capitol: 1 din 5 romani stiu ce inseamna alegerile financiare intelepte", explica Mirea.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu