Timpul suplimentar de lucru este determinat de presiunea sarcinilor de lucru asociata cu activitatea optionala suplimentara. Un procent de 39% dintre angajatii romani respondenti la studiu admit ca „pur si simplu nu au suficiente ore la dispozitie pentru a finaliza sarcinile de lucru” si 42% indica faptul ca cerintele de lucru, precum intalnirile, raportarea si administrarea interfereaza cu activitatea lor principala. Totusi, potrivit cercetarii, in timpul orelor petrecute peste programul de lucru se obtin cele mai bune performante, angajatii romani citind e-mailurile necitite (39%), revizuind sarcinile finalizate/viitoare (41%) si citind materiale pentru a-si imbunatati cunostintele/aptitudinile profesionale (38%).

Cercetarea sugereaza, de asemenea, ca timpul suplimentar este utilizat pentru a permite crearea unui mediu de lucru dinamic in timpul programului de lucru, 37% admitand ca le place sa discute si sa socializeze la munca si de aceea lucreaza ore suplimentare pentru a-si finaliza sarcinile. Acest lucru este sustinut in continuare de faptul ca 87% dintre angajati sunt de acord cu interactiunea sociala la locul de munca.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont