Unde Lucram este o platforma romaneasca pe care poti sa afli cum e la locul de munca dorit si chiar ce salariu vei primi. Cu 5.500 de companii listate, face o imagine buna a angajatorilor din Romania.

Am vorbit cu Vlad Deliu, unul dintre cei care coordoneaza undelucram.ro, despre perspectivele acestui startup romanesc care a inceput, discret sa produca bani. Unde Lucram poate fi comparat cu Glassdoor.

Vlad a intrat mai tarziu in actionariatul UndeLucram.ro, dupa ce s-a intalnit cu unul din cofondatorii site-ului, Costin Tudor, la o reuniune de 20 de ani de la terminarea scolii generale.

Declaratiile de mai jos sunt ale lui Vlad si le poti vedea integral in video.

Ce este UndeLucram.ro?

undelucram.ro e o platforma dedicata angajatilor si angajatorilor din Romania. Ideea de baza e sa fim un one stop shop pentru tot felul de informatii vitale pentru oameni in cariera, dar si pentru angajatori ca sa securizeze forta de munca cat mai apropiata de nevoile pe care le au.

Proiectul a fost inceput in 2011. A pornit ca o necesitate. Unul din cofondatori se ocupa de recrutare si intampina tot felul de dificultati, auzea anumite povesti.

Cei care veneau la interviu nu aveau un loc clar unde sa-si exprime opinia. Exista la momentul respectiv un forum. Proiectul a fost construit initial ca un forum. S-a dovedit ca oamenii si angajatii scriu nevoia sa scrie undeva ce li s-a intamplat sau sa puna intrebari legate de locul de munca.

Statisticile platformei

Avem peste 5.500 de companii listate despre care exista macar o forma de contributie. Avem multe activari de conturi din partea userilor de companie.

Sunt este 250 de conturi activate de catre firme. Departamentele de HR, branding sau marketing si-au activat conturi si chiar interactioneaza cu utilizatorii. Asta conteaza mult. Am vazut evaluari usor negative, iar in urma acestor raspunsuri, userul si-a schimbat un pic viziunea, chiar a multumit pentru raspuns, pentru explicatiile suplimentare pe care le-au primit.

Strategie de monetizare

Este un abonament pe o perioada de 6 sau 12 luni, pretul diferind in functie de compania la care ne raportam. Facem o comparatie cu numarul de angajati pe care-l are compania. Avem patru clienti platitori.

Ce vor angajatii de la angajatori?

Unul dintre principale aspecte semnalate e legat de lipsa de transparenta. Acesta e motivul pentru care apar pe asemenea platforma. O alta zona de nemultumiri este legata de interviuri. Multi dintre useri semnaleaza neprofesionalitatea HR-ului sau ca nu sunt pregatiti legat de jobul respectiv sau ca ajung la un job si li se spune ca era vorba de alt job. O discutie importanta e legata de salariu. Multi useri sunt nemultumiti ca trec prin mai multe interviuri ca sa afle apoi ca salariul nu are nicio legatura cu ceea ce-si doresc ei si nu-si doresc sa se mute in compania respectiva.


Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2019 - Cel mai bun an pentru ecosistemul de startup-uri din Romania