Dacă sunteți în căutarea unui nou loc de muncă, trebuie să aveți în vedere evoluțiile de pe piața muncii, mai ales în această perioadă în care efectele pandemiei COVID-19 încă se resimt în numeroase industrii.

Un material de opinie oferit de Sorina Faier, Managing Partner la Elite Searchers

Chiar dacă relaxarea restricțiilor permite reluarea activităților în unele domenii puternic afectate până acum, precum organizarea de evenimente, HoReCa, industria artistică, industria aerospațială, iar altele, precum industria auto sau prelucrătoare au început să se redreseze, în continuare ele depind direct de evoluția pandemiei și eventuale restricții reintroduse.

De altfel, acestea sunt și printre domeniile în care au avut loc cele mai semnificative scăderi de salarii din cauza întreruperii sau reducerii activității, continuării şomajului tehnic sau neîndeplinirii țintelor de producţie.

Domeniile cu cele mai mari salarii

De cealaltă parte, industrii precum IT, pharma, outsourcing, shared service center nu au suferit un impact puternic din cauza pandemiei, au înregistrat chiar și creșteri salariale și plănuiesc să continue recrutările anul acesta. Cele mai mari salarii le regăsim la top manageri din industrii precum banking, retail food, pharma, telecom sau IT.

În plus, aceste domenii continuă să se dezvolte și angajează specialiști sau top manageri. De asemenea, companii din domeniul business process outsourcing și shared service center angajează sute de persoane vorbitoare de limbi rare atât în București, cât și în țară.

Efectele pandemiei vor fi resimțite și anul acesta pe piața muncii în numeroase domenii, de aceea este important să te adaptezi și să te orientezi spre acele domenii care oferă în primul rând stabilitate. Desigur că pachetul salarial este important, însă trebuie să ai în vedere companii care au resursele necesare să asigure venituri constante și au un plan de criză și de revenire bine pus la punct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri