Open AI, compania care a creat ChatGPT în noiembrie 2022, se află în mijlocul unui scandal imens după ce 500 dintre cei 770 de angajați amenință cu demisia dacă boardul aflat la conducere nu va pleca și dacă nu va fi repus în funcție CEO-ul Sam Altman. Până acum revolta angajaților nu a avut niciun succes, dat fiind faptul că liderii din boardul companiei nu și-au înaintat demisiile.

Mai mulți investitori care susțin start-up-ul de inteligență artificială generativă explorau, de asemenea, măsuri legale pentru a forța consiliul de administrație să revină asupra decizie. Un investitor care deține și participație în OpenAi spune că o astfel de măsură legală ar putea să apară chiar mâine, în data de 22 noiembrie 2023, notează Financial Times.

Cu toate acestea, o persoană apropiată companiei transmite că după ce s-au pornit negocierile de luni seară, liderii Open AI nu au în plan să facă un pas înapoi de la conducerea organizației și că intenționează chiar să le forțeze mâna angajaților să demisioneze. În eventualitatea în care acest lucru se va întâmpla, angajații care protestează acum ar urma să plece în bloc către Microsoft.

În scrisoarea lor, angajații au declarat că directorii au „subminat misiunea și compania” prin modul în care l-au concediat pe Altman și l-au deposedat pe cofondatorul său Greg Brockman de poziția sa în consiliu. Ulterior, Brockman a demisionat din companie.

Ilya Sutskever, ultimul cofondator rămas în consiliu și om de știință șef al OpenAI, a semnat scrisoarea din partea personalului după ce și-a cerut scuze pe rețelele sociale pentru rolul său în concedierea lui Altman. Cu toate acestea, el nu a spus dacă el însuși va renunța la poziția sa din consiliu. Sutskever a fost presat tot mai mult de către angajați să-și schimbe poziția cu privire la înlăturarea lui Altman, potrivit unor persoane apropiate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri