Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) anunţă demararea proiectului "Crearea de noi competenţe de securitate cibernetică pentru societate şi economie", proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Investiţia /15, Componenta C7, Pilonul II - Transformare digitală, conform unui comunicat de presă, transmite Agerpres.

Valoarea totală a proiectului este de 146,792 milioane de lei, din care 123.355 milioane de lei fără TVA, finanţare PNRR (echivalentul a 25.000.000 euro fără TVA, la cursul de schimb InforEuro valabil pentru luna august 2022, respectiv 1 euro = 4,9342 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 23,437 milioane de lei).

Noi am început pregătirile pentru „HR 2.0 - Piața muncii, între prudență și încetinire economică”, unul din cele mai importante evenimente din România dedicate pieței muncii. Vrei să afli cum trebuie să arate o campanie eficientă de employer branding care să contribuie la o piață a muncii mai sustenabilă? Îți aducem experții de care ai nevoie, pe 3 aprilie 2024, la Hotel Sheraton. Aflăm împreună insight-uri valoroase, de la profesioniștii care contează și care dau tonul în piața de HR. Asigură-ți un loc înscriindu-te gratuit AICI.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea de noi competenţe de securitate cibernetică pentru societate şi economie, având ca obiectiv sprijinirea dezvoltării competenţelor în materie de securitate cibernetică ale elevilor şi studenţilor, cât şi ale actorilor publici şi privaţi.

Activităţile specifice derulate în cadrul proiectului vor conduce la: dezvoltarea şi evaluarea unui curriculum naţional de securitate cibernetică de către DNSC la nivel preuniversitar şi universitar; pregătirea în materie de securitate cibernetică a unui grup de 5000 de profesori, la nivel preuniversitar şi universitar ("train the trainer"), cu organizarea unui laborator specializat dedicat fiecărui judeţ, inclusiv în sectoarele Bucureştiului; acreditarea de furnizori de servicii de formare şi pregătire profesională în materie de securitate cibernetică specific pentru absolvenţi şi studenţi (din România şi din Uniunea Europeană), inclusiv derularea de programe pilot; evaluarea, documentarea şi monitorizarea nivelului de maturitate în materie de securitate cibernetică (operaţional, tehnologie, competenţe) pentru 1000 de actori cheie economici şi din administraţia publică (inclusiv companii, IMM-uri, şcoli, spitale, organisme ale administraţiei publice centrale şi locale); crearea şi livrarea unui "set de instrumente şi servicii guvernamentale" pentru creşterea nivelului de maturitate în materie de securitate cibernetică al celor 1000 de actori cheie identificaţi.

Printre beneficiarii rezultatelor proiectului se numără profesori la nivel preuniversitar şi universitar, care vor beneficia de sesiuni de training/formare profesională în domeniul securităţii cibernetice, specialişti în securitate cibernetică, absolvenţi şi studenţi, administraţia publică, entităţi economice, organizaţii non-guvernamentale.

Dată de finalizare a proiectului este 26 iulie 2026.

Sursa foto: Shutterstock / Gorodenkoff

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri