Grupul german Leoni, care produce cablaje pentru industria auto, a anunțat că va închide fabrica din Luduș, județul Mureș. Pe 2 mai, Agerpres relata cu privire la un protest al angajaților care susțineau că angajatorul le-a dat două opțiuni: demisia sau relocarea la fabrica Arad. Compania dezminte, însă, acest lucru și precizează că nu a cerut niciunui angajat demisia.

Leoni România a trimis un punct de vedere către Agerpres. Îl redăm mai jos în întregime:

„Aşa cum am precizat anterior, în comunicatul de presă referitor la situaţia de la Luduş, decizia de a oferi posibilitatea detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.

În cadrul articolului este citat domnul Sergiu Stoica, care a fost prezent astăzi (n.red 7 mai 2024) la manifestare. Domnia sa a dat declaraţii mass media, declaraţii care nu reflectă realitatea. Afirmaţia „iar oamenii sunt îngrijoraţi pe motiv că li s-ar fi oferit doar două opţiuni: transferul la fabrica din Arad sau demisia`- este complet neadevărată. Angajaţilor Leoni Luduş nu li s-a cerut demisia în niciun fel. Mai mult decât atât, oferirea unui bonus de relocare, cazare şi transport gratuit până la locul de muncă şi înapoi demonstrează că depunem toate eforturile pentru a le asigura tuturor continuitatea în muncă.

De asemenea, afirmaţia domnului Stoica `li s-ar fi dat să semneze tot felul de hârtii prin care ar renunţa la drepturile lor`, este neadevărată. Angajaţii Leoni Luduş nu au semnat şi nu au fost îndemnaţi de către nimeni să semneze vreo renunţare la drepturi.

Vă precizăm că domnul Stoica nu este angajat Leoni şi nu cunoaştem calitatea în care domnia sa face declaraţii publice pe un subiect pe care, se pare, nu îl cunoaşte. Declaraţiile sale prejudiciază relaţia cu angajaţii şi sunt de natură a instiga, prin prezentarea unor informaţii false în spaţiul public.

În sensul sprijinirii angajaţilor şi pentru stabilirea de comun acord a etapelor următoare, în conformitate cu prevederile legale, am demarat încă de săptămâna trecută discuţii cu organizaţia sindicală, împreună cu care vom analiza fiecare situaţie în parte şi vom lua decizii punând interesele angajaţilor pe primul loc şi asigurându-le toate drepturile legale”, a precizat Andrei Rusu, Head of Communication Leoni România.

Leoni este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri şi sisteme de cabluri, precum şi de servicii conexe pentru sectorul auto şi alte industrii. Grupul de firme are aproximativ 95.000 de angajaţi în 27 de ţări şi a realizat în 2022 vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro.

Cu o forţă de muncă de aproape 12.000 de angajaţi şi cu 70 de milioane de euro viraţi către bugetul de stat în 2022, compania este unul dintre cei mai mari angajatori din România. Din portofoliul Leoni România fac parte cei mai importanţi producători auto mondiali, iar aproape 3.000 dintre furnizorii sunt locali. Compania are 10 fabrici în România, în Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri