Aproximativ 85% dintre romani nu cred ca o diploma de absolvire a unei facultati la stat ii poate ajuta sa obtina mai usor un loc de munca, arata un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.

De asemenea, mai putin de 3% din totalul respondentilor apreciaza ca o diploma de stat garanteaza obtinerea unui salariu mai bun.

Pe de alta parte, aproape 60 % dintre cei chestionaati considera ca pentru angajatori nu conteaza diploma sau studiile, ci experienta acumulata pe piata fortei de munca.

Alti 13,41% dintre romani declara ca important pentru angajare este sa detii o diploma, indiferent de tipul de facultate absolvita, in timp ce 11, 21% dintre participantii la sondaj afirma ca studiile superioare nu ii ajuta in niciun fel in obtinerea unui job.

Dintre participantii la sondaj, peste jumatate sunt absolventi de facultate sau urmeaza in prezent cursurile unei facultati, in timp ce 13% au absolvit si un masterat.

Respondentii sunt au fost repartizati in mod egal pe sexe, iar grupa de varsta predominanta este a fost de 21-30 de ani.
Sondajul a fost realizat in perioada 14-21 iulie, pe un esantion de 4.320 de respondenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Unde isi cauta romanii de munca. Cele mai accesate site-uri de joburi