Răspunsul la vechea întrebare ar putea fi diferit pentru toată lumea, dar studii recente din Europa și SUA au descoperit că banii chiar pot cumpăra fericirea pentru unii, relatează Euronews.

În SUA, 6 din 10 oameni cred în această posibilitate, conform unui sondaj al companiei de servicii financiare Empower, realizat de Harris Poll.

Milenialii din SUA (generația născută între 1981 și 1996), care chiar a indicat un prețul realist al fericirii lor, au afirmat că au nevoie de un salariu anual de 525.000 dolari (480.700 euro) pentru a simți că sunt mulțumiți din punct de vedere financiar.

Între timp, americanul obișnuit s-ar mulțumi cu un venit realist de 284.167 dolari pe an, pentru a fi se simți strâmtorat.

Tot la capitolul cifre realiste și care le-a oferi un confort financiar mai mare, cei din Generația Z vor circa 128.000 dolari, cei din Generația X undeva la 130.000 dolari, iar boomerii spun că ar fi suficient de 124.000 dolari pe an.

Dacă fericirea financiară ar avea un preț, americanul obișnuit crede că ea echivalează cu o avere netă de 1,2 milioane de dolari (1,1 milioane de euro).

Europenii au așteptări mai mici (realiste)

Între timp, aflăm că pe Bătrânul Continent, europenii se pot mulțumi cu mai puțin. Locuitorii din Europa de Vest și Scandinavia au indicat un prag de 100.000 dolari (circa 91.500) anual, ca un punct de cotitură în evaluarea vieții lor și satisfacția în viața reală.

De la acest prag, mulți consideră că li s-ar schimba în mod pozitiv părerea despre viața lor.

Când vine vorba de media indicată în țările din Europa de Est, regiunea în care se află și România, această sumă a fost mult mai mică, de circa 45.000 de dolari (41.200 euro).

Ce înseamnă fericirea financiară pentru unii dintre noi?

Potrivit studiului american, fericirea financiară aduce libertate, siguranță și relaxare celor care nu se simt presați din punct de vedere financiar.

Mai detaliat, sondajul a constatat că fericirea financiară echivalează cu posibilitatea de a plăti facturile la timp pentru 67% dintre respondenți, să trăiască fără datorii pentru 65%, să-și permită plăcerile de zi cu zi fără griji pentru 54% și să dețină o casă pentru 45% dintre oameni.

Studiul arată și care este realitatea, iar adevărul este că, deși mulți visează, circa 73% dintre americani spun că se confruntă cu stres financiar, iar un alt studiu recent arată că 85% dintre europeni, fie sunt într-o situație financiară precară, fie trebuie să fie atenți să-și gestioneze cheltuielile.

Vârsta contează și ea, „bogații” maturi obținând mai multe satisfacții din viață decât tovarășii lor sub 35 de ani, iar aspectul geografic pare să fie și el relevant, bogații din Europa de Vest fiind mai fericiți decât cei din partea de Est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri