Compania petroliera de stat din Azerbaidjan (SOCAR) isi va extinde reteaua de benzinarii din strainatate, cu accent pe statiile de aprovizionare cu carburanti din Romania, informeaza agentia de presa ABC.

Planurile de extindere au fost deja puse in aplicare in Ucraina, unde au fost deschise sapte noi benzinarii SOCAR, pentru ca in luna iunie sa le urmeze alte 17, potrivit declaratiilor presedintelui Rovnag Abdullaiev.

“In plus, in urmatorii doi sau trei ani vrem sa deschidem circa 300 de benzinarii sub brandul SOCAR in Romania”, a spus Abdullaiev in cadrul unei conferinte de presa de la Baku.

In Georgia, compania detine deja cea mai mare retea de benzinarii, care va atinge numarul de 100 de unitati in cursul acestui an.

Avand in vedere numarul de statii propuse pentru tara noastra, azerii doresc sa se plaseze in primii trei jucatori din domeniul petrolier in Romania.

SOCAR este prezenta pe piata locala din 2007, cand si-au facut publice intentiile de dezvoltare a unei retele vaste de benzinarii si achizitionare a rafinariei Arpechim pe care, in urma esuarii negocierilor, Petrom a decis sa o inchida.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Popescu: Nu este incompatibilitate daca sotia administreaza benzinarii