Producatorul elvetian de materiale de constructii noteaza insa ca activitatea din domeniul constructiilor a ramas slaba in Europa de Est, in pofida investitiilor in infrastructura, din cauza conditiilor economice dificile.

"Cu toate acestea, datorita cifrelor scazute din anul anterior si conditiilor meteo blande, companiile din grup, cu exceptia Ungariei, au inregistrat volume mai ridicate livrate. Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Bulgaria, Romania si Cehia", se arata intr-un raport prezentat miercuri de Holcim.

Volumul vanzarilor de ciment ale Holcim in Europa au crescut uc 19,9% in primul trimestru, datorita iernii blande, in timp ce preturile s-au redus cu 0,9%.

La nivel mondial, veniturile nete din vanzari ale grupului au scazut cu 1,8%, la 4,65 miliarde franci elvetieni. Profitul operational a coborat cu 17,1%, la 753 milioane franci elvetieni, iar profitul net a urcat cu 85,1%, la 122 milioane franci.

Citeste si:

Holcim Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 200 milioane euro anul trecut, in scadere cu 20% fata de 2009, din cauza efectelor crizei economice si a conditiilor dificile de pe piata. Compania estimeaza ca rulajul ar putea stagna in acest an sau scadea cu 5%.

Grupul elvetian Holcim opereaza in 70 de tari si detine in Romania doua fabrici de ciment, la Alesd si Campulung, o statie de macinare la Turda, 19 statii ecologice de preparare a betoanelor, cinci statii de agregare si un terminal de ciment in Bucuresti.