Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027 oferă oportunități importante de finanțare pentru domeniul agricol, punând la dispoziție fonduri ce susțin dezvoltarea și modernizarea sectorului agricol și alimentar și promovarea mediului de afaceri din România. Fermierii, procesatorii, PFA-urile, întreprinderile individuale, cooperativele agricole, grupurile de producători și firmele din domeniul agricol nu trebuie să rateze aceste oportunități cuprinse în PNS, care le pot asigura investiții esențiale pentru dezvoltare, cum ar fi înființarea/modernizarea fermelor pomicole sau a fermelor zootehnice, dotarea cu utilaje agricole, implementarea unor soluții digitale sau investiții în industria alimentară. Cu ajutorul potrivit, îți poți maximiza șansele de a obține finanțare. Firma de consultanță în fonduri nerambursabile Goodwill Consulting pune la dispoziția beneficiarilor eligibili know-how-ul și experiența celor 150 de experți în accesarea de fonduri europene. În cele ce urmează, vorbim despre câteva dintre oportunitățile de finanțare cuprinse în Planul Național Strategic, despre investițiile ce pot fi implementate cu ajutorul acestor fonduri și despre avantajele colaborării cu o companie de consultanță.

Programe din cadrul PNS la care poți aplica. Fonduri alocate și investiții eligibile

• DR-15 - Investiții în exploatații pomicole

Beneficiari eligibili:
✓Fermieri cu excepția persoanelor fizice
✓ Cooperative agricole și societăți cooperative agricole care reprezintă interesele membrilor fermieri
✓ Grupuri și organizații de producători
Finanțare:
✓ Maximum 1.500.000 euro/proiect complex
✓ Maximum 300.000 euro/proiect pentru achiziții simple de utilaje și echipamente agricole
Investiții eligibile:
✓ Înființarea și modernizarea fermelor pomicole
✓ Achiziția de echipamente și sisteme de avertizare timpurie asupra fenomenelor meteorologice nefavorabile
✓ Înființarea, extinderea şi/sau modernizarea unităților de condiționare și/sau depozitare producerea şi utilizarea energiei (electrice și/sau termice) din surse regenerabile (solară, eoliană geotermală, aerotermală etc.)
Finanțare nerambursabilă: 65%.

• DR-20 - Investiții în sectorul zootehnic

Beneficiari eligibili:
✓ Fermieri cu excepția persoanelor fizice
✓ Cooperative agricole și societăți cooperative care deservesc interesele membrilor fermieri, grupurilor și organizațiilor de producători
Finanțare:
✓ Maximum 2.000.000 euro/proiect complex
✓ Maximum 300.000 euro/proiect pentru achizițiile simple de utilaje și echipamente
Investiții eligibile:
✓ Înființarea, extinderea și/sau modernizarea adăposturilor de animale
✓ Dotarea cu utilaje agricole inclusiv remorci și semiremorci tehnologice specializate pentru activitatea agricolă
✓ Înființarea, extinderea și/sau modernizarea unităților de condiționare și/sau depozitare
✓ Înființarea și/sau modernizarea echipamentelor pentru irigații în cadrul fermei
Finanțare nerambursabilă: 65%.

DR-22 - Procesare produse agricole și pomicole

Beneficiari eligibili:
✓ Cooperative agricole
✓ Societăți cooperative
✓ Grupuri și organizații de producători
✓ IMM-uri și întreprinderi mari
Finanțare:
✓ max. 10.000.000 euro - investiții de înființare investiții de procesare pentru sectoarele legume-fructe, industria de morărit, ulei și nutrețuri combinate
✓ max. 7.000.000 euro - toate celelalte investiții de înființare
✓ max. 3.000.000 euro - investiții de modernizare
Investiții eligibile:
✓ Înființarea, extinderea şi/sau modernizarea infrastructurii de condiționare, depozitare și/sau procesare a produselor agricole și pomicole
✓ Investiții care contribuie la reducerea emisiilor de GES
✓ Investiții legate de utilizarea soluțiilor digitale în condiționare, procesare, marketing și management
Finanțare nerambursabilă: 65%.

DR-26 - Înființarea sistemelor de irigații

Beneficiari eligibili: fermieri și formele asociative ale acestora, cu excepția persoanelor fizice.
Finanțare: maximum 500.000 euro/beneficiar.
Investiții eligibile:
✓ Înființarea sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei
✓ Construcția/modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat
✓ Investiții care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă, numai dacă furnizarea și utilizarea acestei ape sunt în conformitate cu Regulamentul (UE) 2020/741 al Parlamentului European și al Consiliului și legislația națională aplicabilă în domeniu.
Finanțare nerambursabilă: 65%.

Consultanță pentru accesarea de fonduri. Află avantajele colaborării cu Goodwill!

Colaborarea cu Goodwill Consulting oferă o multitudine de beneficii, începând cu identificarea celor mai potrivite oportunități de finanțare, demers care mărește șansele de succes în obținerea fondurilor. De asemenea, specialiștii Goodwill se asigură că afacerea sau proiectul tău se aliniază cu criteriile și prioritățile programelor de finanțare, oferind servicii de consultanță pentru elaborarea cererii de finanțare și a anexelor aferente, depunerea și implementarea proiectului. Ca parte din serviciile integrate pe care le pune la dispoziție, Goodwill oferă și servicii de proiectare construcții noi și extinderi, prin Goodwill Studio, precum și soluții de energie regenerabilă, prin Goodwill Energy. Serviciile de proiectare cuprind, printre altele, elaborarea documentației necesare pentru cererea de finanțare, a studiilor de fezabilitate, întocmirea estimărilor costurilor și a devizelor lucrărilor, precum și a proiectului tehnic cu detaliile de execuție. În același timp, Goodwill Energy oferă consultanța necesară pentru ca proiectul tău să se desfășoare corect din punct de vedere tehnic și organizatoric și sisteme fotovoltaice adaptate cerințelor fiecărui proiect, inclusiv montaj și mentenanță. Goodwill pune la dispoziție și soluții tip Robotic Process Automation (RPA), cu ajutorul roboţilor dezvoltaţi de echipa Goodroid.
Iată și câteva exemple de companii care au colaborat cu Goodwill: Vel Pitar, Boromir, Râureni, Heineken, Continental, Michelin, Holcim, Pakmaya, Autonet, Nett Front, Emerson, Printmasters, Promelek.
Și proiectul tău poate fi unul de succes! Contactează reprezentantul Goodwill din județul tău și beneficiezi de sprijin în obținerea finanțării!

Sursa foto: Goodwill

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri