PepsiCo a anunțat cel de-al treilea an al programului său global pentru agricultură, Positive Agriculture Outcomes (PAO) Accelerator (Acceleratorul de Rezultate Pozitive în Agricultură), prin susținerea a opt noi proiecte de inovare în nouă țări, printre care și România.

Acceleratorul PAO al PepsiCo oferă comunităților agricole locale co-investiții pentru a accelera proiecte de agricultură pozitivă diversificate și orientate spre rezultate, precum și finanțare pentru start-up-uri din domeniul ag-tech care oferă produse sau tehnologii dovedite cu potențial de extindere.

Acceleratorul de Rezultate Pozitive în Agricultură va genera investiții de peste 30 de milioane de dolari pentru a sprijini aproape 40 de proiecte agricole până în 2028.

Inovațiile din acest an vor consolida reziliența prin analize legate de climă, vor îmbunătăți sănătatea solului și vor crește rezistența la schimbările climatice a fermelor - implicând fermieri din Australia, Columbia, Egipt, India, Irak, Pakistan, Polonia, România și Regatul Unit.

"Nu putem stimula schimbarea sistemică de unii singuri, iar acceleratorul nostru PAO continuă să ofere un cadru în care comunitățile agricole pot prezenta idei și oportunități și pot primi finanțarea necesară pentru a lansa inovații (...). Cu această ultimă rundă de proiecte, nu numai că încurajăm această rețea puternică de inovatori de pe terenurile agricole din întreaga lume, dar ne apropiem tot mai mult de realizarea unui viitor mai regenerativ, cu perspectiva fermierilor în prim-plan.", a declarat Margaret Henry, vicepreședinte pentru agricultură durabilă și regeneratoare la PepsiCo.

De la lansarea sa în 2021, acceleratorul PAO a sprijinit proiecte variate - de la adoptarea unor sisteme de irigații eficiente ca răspuns la creșterea secetei, la dezvoltarea de cuptoare pentru a transforma deșeurile agricole în îngrășăminte, la îmbunătățirea sănătății solului și multe altele.

"Investiția în proiecte agricole de pionierat este o acțiune cheie în combaterea crizei climatice în evoluție și în pregătirea fermierilor din întreaga lume pentru un succes pe termen lung", a declarat și Tom Curtis, director, 3Keel Group Ltd.

Investițiile în inovația agricolă prin intermediul acceleratorului PAO al PepsiCo continuă să sprijine obiectivul companiei de a răspândi adoptarea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de hectare până în 2030, de a îmbunătăți mijloacele de trai a peste 250.000 de persoane din lanțul său de aprovizionare agricolă și de a obține în mod sustenabil 100% din ingredientele sale cheie.

Sursa foto: Shutterstock / FotograFFF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri