Compania Jordan Express Light Railway, detinuta de omul de afaceri Fathi Taher, a semnat un contract cu firma de consultanta Railway Business pentru a gasi investitori romani care sa dezvolte un proiect feroviar in Iordania.

Valoarea parteneriatului public-privat al carui obiect este constructia, operarea si transferul unei retele feroviare intre Amman si Zarqa este de jumatate de miliard de dolari.

„Vreau ca partea romaneasca sa participe cu cat mai multe firme in acest proiect, in afara de Electroputere si Griro. Firma de management va negocia si cu alte companii din domeniu”, a declarat Fathi Taher, proprietarul Electroputere Craiova si Griro.

Proiectul presupune constructia a 28 de kilometri de cale ferata dubla si a noua statii de tren.

„Finantarea proiectului din partea Taherinvest va fi asigurata in proportie de peste 75% de catre institutii financiare din Statele Unite ale
Americii. Aceleasi organizatii au finantat Taher Group cu peste 80 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui proiect hotelier de cinci stele in Kabul, Afganistan, care urmeaza sa fie inaugurat peste doua saptamani”, se mai arata in comunicatul de presa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Investitia de milioane de euro pentru cel mai mare port din estul UE