Creditorii producatorului de vagoane MEVA Drobeta Turnu Severin au aprobat planul de reorganizare a companiei detinute de omul de afaceri Cristian Burci (foto), cu o durata de 18 luni, care prevede, printre altele, continuarea activitatii comerciale, vanzarea fondului de comert si pastrarea angajatilor, scrie Mediafax.
Adunarea Generala a Creditorilor a fost aprobat marti planul de reorganizare, se arata intr-un comunicat al Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al producatorului de vagoane de marfa.

Planul, propus de catre societate si Casa de Insolventa Transilvania Filiala Timis SPRL, se intinde pe o perioada de 18 luni si prevede continuarea activitatii comerciale, vanzarea fondului de comert, distribuiri esalonate catre creditori, precum si mentinerea celor 250 de angajati.

Fondul de comert poate include clientela, vadul sau diverse utilaje.

MEVA activeaza de peste 125 de ani in domeniul constructiei de vagoane si este unul dintre cei mai mari producatori de profil din Romania.

"Creditorii au realizat faptul ca reorganizarea societatii prin continuarea activitatii curente are drept consecinta o acoperire mai mare a creantelor, precum si posibilitatea de a avea in societate un partener comercial de incredere si un contribuitor important la bugetul de stat. De asemenea, un factor deciziv a fost faptul ca MEVA este unul dintre cei mai mari angajatori din Drobeta Turnu Severin, continuarea activitatii asigurand mentinerea celor circa 250 de angajati si chiar posibilitatea unor noi angajari", a declarat in comunicat Radu Lotrean, managing partner al casei de insolventa.

Judecatorul sindic va decide, in baza voturilor exprimate de creditori, confirmarea planului de reorganizare.

"Demararea procedurii reorganizarii este o masura menita prin finalitatea ei sa satisfaca interesele tuturor creditorilor, atat ale celor garantati, cat si ale celorlalti creditori, precum si interesele debitoarei, care isi continua activitatea, cu toate consecintele economice si sociale aferente", se mai arata in comunicat.

Compania are o capacitate de productie anuala de peste 1.500 de vagoane de marfa si poate realiza peste 100 de tipuri de vagoane de diferite capacitati, recipiente metalice statice, instalatii metalice si diverse piese de schimb.

In ultimii ani compania a executat de asemenea reparatii si modernizari de vagoane marfa, recipiente de mare capacitate pentru transportul cimentului pe barje fluviale, precum si containere pentru transportul resturilor menajere la statiile de reciclare.

Omul de afaceri Cristian Burci mai controleaza alte doua companii cu profil similar, Astra Vagoane Arad si Romvag Caracal (ROMJ), de asemenea intrate in insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri