Whiteland Logistics, companie prezenta pe piata romaneasca din 1994 in domeniul serviciilor logistice integrate cu temperatura controlata, detinuta de James Kodor si Lavinia Yassien, a vandut 25% din actiuni grupului german Nagel, insa pretul tranzactie nu a fost facut public.
“Am inceput discutiile in 2004, iar patru ani mai tarziu am inceput negocierile, avand o cooperare continua. Procentul de 25% este un inceput, noi vrem sa extindem colaborarea cu Whiteland. In prima faza vom incerca sa intarim reteaua comuna, dupa care vom decide daca ne vom majora participatia. Acum a fost cel mai bun moment de preluare. Nu dorim sa facem comentarii legate de pret”, a declarat Peter Haak, membru in consiliul de administratie al Nagel-Group.

Whiteland Logistics va avea o strategie comuna cu Nagel pentru piata locala, urmand sa se extinda in teritoriu. In prezent, compania are 12 depozite regionale cu acoperire nationala: Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

“De la nivel national vom actiona impreuna la nivel european. In masura in care vom atrage noi clienti, vom dezvolta si infrastructura de depozite si logistica, precum si flota de camioane”, a precizat Andrei Rusu, directorul general al Whiteland Logistics (foto).

Schimbul de marfuri intre Europa de Est si Vest a crescut foarte mult. “Prin reteaua noastra europeana facem legatura intre firmele romanesti si clientii si retailerii din intreaga Europa. Romania este a doua piata dupa Polonia, consideram ca piata romaneasca are un potential foarte ridicat si credem ca vom asista la o relansare a acestei zone”, a mai spus Haak.

Reteaua logistica la temperatura controlata a grupului german Nagel cuprinde 16 tari europene. “Este un parteneriat strategic care aduce o legatura reciproca, oportunitatea pentru Nagel de a intra pe piata romaneasca si pentru Whiteland de a avea o retea la nivel european. Noi oferim 4 niveluri de temperatura controlata. Clientul poate sa urmareasca transportul de marfa pe internet sa vada unde a ajuns, daca pleaca spre exemplu din Romania catre Marea Britanie”, a spus Bernhard Heinrich, CEO al Nagel Group.

Domeniul produselor alimentare a ramas constant in perioada crizei spre deosebire de volumul din industria auto care a scazut.

Potrivit lui Heinrich, “in domeniul distributiei de produse alimentare provocarea este transportul rural de marfuri putine pe distante lungi”.

Whiteland Logistics mizeaza pe o cifra de afaceri in crestere cu 10% anul acesta, la 7,7 milioane euro, de la 7 milioane euro anul trecut. “Ne asteptam anul acesta la o crestere de 10% pe servicii logistice. Insa dintr-un singur client ne putem chiar dubla cifra de afaceri”, a adaugat Rusu.

Printre clientii Whiteland Logistics se numara: Meggle, Hochland, Orkla Foods, Campina, Don Gustosso, Vici, De Silva, Raureni, Parmalat, Heidi, Bonito, Vel Pitar, Pescado, Salmar.

Compania detine in Bucuresti o platforma logistica cu o capacitate de stocare de peste 3.300 paleti ce poate fi extinsa la 21.775 mp si 11 rampe de incarcare-descarcare. Pe o suprafata de 7.000 mp construiti, asigura servicii de depozitare, cross-docking si servicii cu valoare adaugata.

Platforma logistica din Bucuresti permite gestionarea computerizata a proceselor operationale, pornind de la receptia marfurilor si depozitarea acestora, pana la administrarea stocurilor , picking-ul, monitorizarea sarcinilor personalului. Manipularea marfurilor se face cu electrostivuitoare dotate cu terminale digitale ce permit viteze optime de lucru.

Depozitul asigura servicii cu valoare adaugata (sortare, etichetare, ambalare, reambalare,infolieri) pe un spatiu special alocat de 800 mp.

Firma ofera transport fara intreruperea lantului de frig, de la producator la client si livrarea in 24/48 ore pe tot teritoriul Romaniei.

Parte a grupului Whiteland, infiintat in anul 1993 - unul dintre primii distribuitori de pe piata romaneasca axati pe transportul si depozitarea produselor la temperatura controlata, compania Whiteland Logistics este specializata in servicii de logistica integrate, cu acoperire nationala si internationala, ocupandu-se de intreg lantul de aprovizionare si distributie, de la preluarea marfii de la producator pana la clientul final.

In scopul sustinerii unui business complex si intr-o continua dezvoltare, Whiteland Logistics a implementat Xpert, un sistem de tip WMS (Warehouse Management System), care asigura administrarea activitatilor conexe serviciilor de depozitare (intrari de marfa, picking, localizarea marfurilor, livrari, inventariere).

Compania dispune de un parc auto specializat, ce cuprinde autoutilitare de diferite capacitati, cu echipamente frigorifice. In total, firma are aproximativ 130 de autoutilitare, cu o capacitate de peste 210 tone. Whiteland Logistics executa transporturi complete, consolidate sau in regim de grupaj, in orice locatie din Romania, cu masini de 1.5 T, 7.5 T si 20 T.

Compania Whiteland Logistics are in Romania 280 de angajati. Grupul mai cuprinde si firmele Whiteland Sales& Marketing, Whiteland BTL Services si Advanced Software Solutions.

Nagel Group are 9.600 de angajati si 90 de locatii proprii in Europa. Anul trecut, grupul german a avut o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de euro. Compania poate depozita marfuri in Europa pe o suprafata de peste 710.000 mp. Transportul este realizat cu 4.400 de camioane proprii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri