Finala pentru Electrica Muntenia Sud se va juca in iunie

Doar opt din cele zece companii care isi exprimasera interesul pentru preluarea Electrica Muntenia Sud au depus oferte angajante pana la data limita, 31 ianuarie 2006, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului.

Ofertele au fost inaintate de companii de prima marime, AES-SUA, CEZ-Cehia, Enel-Italia, EVN-Austria, Gaz de France, Iberdrola-Spania, RWE Energy-Germania si Union Fenosa International-Spania, din cursa retragandu-se companiile germane E.ON si EnBW. Lista finalistilor selectati pentru privatizarea companiei Electrica Muntenia Sud ar putea fi cunoscuta in circa o luna. Robert Peterson, reprezentantul PricewaterhouseCoopers, consultantul in procesul de privatizare, a aratat ca in circa patru saptamani comisia de privatizare va trece la cea de-a doua etapa a procedurilor de privatizare.

Astfel, vor fi selectate pana la cinci companii pentru continuarea negocierilor, sau, daca diferenta dintre oferta primului clasat si celelalte firme va fi semnificativa, negocierile vor continua cu un singur investitor. "Nu vreau sa dau un termen fix, dar in iunie ar trebui sa stim castigatorul", a precizat Peterson. El nu a dorit sa comenteze asupra ofertelor financiare inaintate de competitori, dar a apreciat ca pretul va conta cel mai mult in aceasta etapa.

Firma castigatoare va cumpara 67,5% din actiunile societatii, 50% direct, restul prin majorare de capital. Electrica Muntenia Sud, societatea de distributie a energiei electrice in Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu, are un capital social de 191,3 milioane de lei (1.913 miliarde de lei vechi) si peste un milion de clienti. Societatea a inregistrat, in 2004, o cifra de afaceri de 1,11 miliarde de lei (11.186 miliarde de lei vechi).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri