Varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti - Braşov a fost avizată marţi în CTE - CNAIR, costul estimat al proiectului fiind de 5,5 miliarde de euro, fără TVA, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

"Am avizat astăzi în CTE - CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti - Braşov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian - Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km). Costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro fără TVA", a notat Pistol.

Autostrada Ploieşti - Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi Braşov.

Traseul autostrăzii traversează 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT), a adăugat şeful companiei de drumuri.

De asemenea, acesta a anunțat și câştigătorul contractului pentru construcţia drumului de legătură dintre Autostrada Transilvania (A3) şi DN1 (localitatea Tureni, judeţul Cluj), acesta fiind Asocierea Dimex-2000 Company (leader) - Obras Publicas y Regadios - OPR Asfalt - Autotehnorom - Con-A Operations.

Potrivit acestuia, asocierea va avea la dispoziţie 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lăţime a benzii de circulaţie de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri şi spaţiu median de 3 metri lăţime prevăzut cu separatoare de sens.

Pe această şosea vor fi construite şapte poduri şi viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu şase deschideri şi o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 de metri.

"Procedura pentru semnarea contractului finanţat din fonduri europene nerambursabile va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii", a precizat Pistol.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri