Reprezentantii Transgaz au declarat ca majorarea acestor cheltuieli a fost generata in principal de angajarea unor directori la doua directii, necesara dupa aplicarea unor masuri de reorganizare si restructurare, precum si a unor ingineri-sefi la exploatari teritoriale, fara sa precizeze insa numarul total al acestora.

Cheltuielile cu personalul ale companiei, pentru salarii si indemnizatii, s-au majorat in intervalul analizat de la 88,7 milioane lei la 90,4 milioane lei.

Numarul mediu de salariati s-a redus la 4.947 in primele sase luni din 2011, de la 4.972 la jumatatea anului trecut.

Cifra de afaceri a Transgaz a avansat in primul semestru cu 3%, la 712,6 milioane lei, insa profitul net a scazut cu 4%, la 255,2 milioane lei, ca urmare a cresterii cheltuielilor cu personalul si unor amortizari. Veniturile totale au crescut in primul semestru al acestui an cu 5%, la 764 milioane lei, iar cheltuielile totale au avansat cu 11%, la 458,9 milioane lei, potrivit raportului semestrial al companiei.

Potrivit raportului, cheltuielile au avansat in prima jumatate a acestui an ca urmare a amortizarii mijloacelor fixe puse in functiune dupa inceputul lunii iunie a anului trecut si majorarii cheltuielilor cu salariile corelata cu cresterea productivitatii muncii.

Citeste si:

Transgaz are ca obiect de activitate administraterea si operarea sistemului national de transport al gazelor naturale si este controlata in proportie de 73,51% de Ministerul Economiei.

Compania are un capital social de 117,7 milioane lei, divizat in 11,7 milioane de actuiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98% din capitalul Transgaz, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 11,51% din titluri.
Titlurile Transgaz au crescut cu 3,95% in sedinta bursiera de vineri, la pretul de 184 lei/ unitate. La aceasta cotatie Transgaz are o capitalizare de 2,16 miliarde lei (504 milioane euro).

Sursa foto: www.transgaz.ro.