Prefab Bucuresti (PREH) a contractat un credit de la BRD pentru investitia de cinci milioane de euro intr-o centrala de cogenerare, care va livrata de grupul japonez Kawasaki la fabrica din Calarasi, a anuntat producatorul de materiale de constructii, potrivit Mediafax.

Contractul de finantare cu BRD a fost semnat joi, 28 septembrie, se arata intr-un comunicat al Prefab remis Bursei.

Totodata, producatorul de materiale a incheiat luni cu grupul Kawasaki contractul de livrare si punere in functiune a centralei de cogenerare.

Unitatea va asigura necesarul de energie termica pentru sucursala de BCA a fabricii si va permite livrarea a 4 MW in reteaua nationala, potrivit datelor anuntate anterior de companie.

Veniturile producatorului de materiale de constructii au scazut cu 9% in primul semestru, de la 42,6 milioane lei la 38,7 milioane lei, iar profitul s-a comprimat de la 3,15 milioane lei la 487.000 lei, conform raportului financiar remis Bursei.

Compania este controlata de presedintele CA, Marian Petre Milut, care detine prin firma Romerica International din Bucuresti 81% din actiuni. In actionariat se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu aproape 13% din titluri.

Cel mai recent transfer cu titlurile Prefab la BVB a fost realizat marti, la un pret de 1,96 lei pe titlu, in scadere cu 0,5% fata de referinta. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 95,1 milioane de lei.

Sursa foto: www.prefab.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Managerii de bani raspund: de ce un roman si-ar da economiile pe mana lor?
Setari Cookie-uri