Media salariilor angajatilor din mediul privat se situeaza la cel mai inalt nivel in randul celor care muncesc in Bucuresti fata de restul tarii, diferenta fiind de aproape 40%, potrivit studiului Paywell realizat de PwC Romania.
Astfel, in Bucuresti media se ridica la 4.051 lei brut pe luna, in timp ce in provincie salariul mediu nu depaseste 2.487 lei lunar.

Luand in calcul aceste date, nivelul salarial mediu brut in Romania este de 2.878 de lei pe luna.

In functie de cifra de afaceri a companiilor, din datele studiului reiese ca firmele cu afaceri de pana la 50 de milioane de euro platesc cele mai mari salarii medii brute, respectiv de 3.397 lei pe luna, in timp ce cele mai reduse remuneratii sunt acordate de companiile cu rulaj intre 101-300 milioane de euro – 2.989 lei.

In acelasi timp, companiile cu mai putin de 500 de angajati acorda cele mai mari salarii (3.739 lei), in timp ce organizatiile cu 1001-3000 de angajati renumereaza angajatii cu salarii mai scazute (2.865 lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri