Media salariilor angajatilor din mediul privat se situeaza la cel mai inalt nivel in randul celor care muncesc in Bucuresti fata de restul tarii, diferenta fiind de aproape 40%, potrivit studiului Paywell realizat de PwC Romania.
Astfel, in Bucuresti media se ridica la 4.051 lei brut pe luna, in timp ce in provincie salariul mediu nu depaseste 2.487 lei lunar.

Luand in calcul aceste date, nivelul salarial mediu brut in Romania este de 2.878 de lei pe luna.

In functie de cifra de afaceri a companiilor, din datele studiului reiese ca firmele cu afaceri de pana la 50 de milioane de euro platesc cele mai mari salarii medii brute, respectiv de 3.397 lei pe luna, in timp ce cele mai reduse remuneratii sunt acordate de companiile cu rulaj intre 101-300 milioane de euro – 2.989 lei.

In acelasi timp, companiile cu mai putin de 500 de angajati acorda cele mai mari salarii (3.739 lei), in timp ce organizatiile cu 1001-3000 de angajati renumereaza angajatii cu salarii mai scazute (2.865 lei).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri