Ruukki va produce 2.400 tone otel pentru constructia unei fabrici de ciment

Corporatia finlandeza Rautaruukki, din care face parte si filiala locala Ruukki Romania, a semnat un contract in valoare de circa 6 milioane de euro pentru livrarea a 2.400 tone structuri de otel utilizate in constructia unei noi fabrici Akmenes Cementas. Mai mult de jumatate dintre structurile metalice sunt produse in fabrica Ruukki Romania de la Bolintin Deal.

Furnizorul de solutii metalice Ruukki a semnat un contract cu Panevezio Statybos Trestas, firma care construieste cea mai noua fabrica de ciment din Lituania. Contractul are o valoare de circa 6 milioane de euro si prevede furnizarea a 4.100 de tone de structuri metalice ce vor fi utilizate in edificarea a 16 cladiri de pe platforma de lucru a noii unitati de productie de ciment. Mai mult de jumatate din aceste produse sunt fabricate in Romania, la Bolintin Deal.

„Pentru acest proiect vom livra 2.400 de tone de structuri metalice. Unitatea de productie din Romania este una dintre cele mai mari ale grupului si dispune de capacitatea de a onora astfel de contracte in timp real”, a declarat Ari Haapaniemi, directorul fabricii din Bolintin Deal.

Fabrica Ruukki din Romania a devenit ”hub de productie” pentru grupul finlandez incepand cu anul 2009, cand au fost transferate liniile de productie din Cehia si Ungaria, fapt care a crescut capacitatea centrului de productie de la Bolintin Deal cu 20%. In momentul constructiei fabricii din Romania aceasta a fost conceputa ca fiind cea mai mare unitate de productie a companiei din afara Finlandei.

In acest moment, fabrica de la Bolintin Deal poate livra solutii metalice pentru proiecte de cea mai mare anvergura.

Aproximativ 1.700 de tone de structuri metalice pentru acest proiect vor fi livrate prin intermediul Ruukki Lietuva Gargzdai.

Compania Ruukki a livrat otelul pentru cel mai mare acoperis retractabil din Europa, dezvoltat pentru stadionul Swedbank Arena din Stockholm, proiect in care finlandezii au produs structura propriu-zisa.

Ruukki este una dintre cele mai puternice producatoare si dezvoltatoare de solutii metalice la nivel mondial, prezenta in 27 de piete internationale, cu vanzari nete de 2,4 miliarde euro. Ruukki a realizat in Romania cea mai mare investitie greenfield din Europa, in valoare de 35 milioane euro, pentru crearea unui centru de productie local.

Peste 11.700 de angajati lucreaza in centrele Ruukki din intreaga lume. Portofoliul companiei include componente, produse si sisteme metalice complete – acoperis, fatade, panouri termoizolante pentru pereti si acoperis si solutii „la cheie” pentru industria constructiilor civile si industriale, structuri pentru poduri si constructii arhitecturale de anvergura.

Foto: aciers.free.fr


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri