Daca romanii care vor trece prin Sofia luna viitoare se vor opri la unul dintre cele doua mall-uri aflate acum in ultima faza a constructiei, ar putea regasi in capitala Bulgariei un brand familiar: Steilmann. Piata bulgara este a doua tinta vizata de responsabilii companiei, dupa ce saptamana trecuta un magazin operat de Steilmann Bukarest a fost deschis in capitala Republicii Moldova.

„In Ucraina suntem in discutii pentru Odessa, nu am luat o decizie in acest moment. Purtam negocieri, dar cu siguranta vom deschide un magazin aici pana la sfarsitul anului, urmand ca, de anul viitor, sa fim prezenti si in Kiev“, a declarat, pentru SFin, Florica Panescu, directorul executiv al companiei. „Produsele oferite in tarile in care ne extindem sunt elaborate conceptual de Steilmann Bukarest si executate in Romania sau in alte tari din Europa“, a explicat aceasta. In obiectul de activitate al societatii care opereaza in Bulgaria sunt inscrise, printre altele, „efectuarea de operatiuni de productie in domeniul industriei usoare, confectiilor si textilelor, precum si de comercializare pe piata interna si in strainatate a rezultatelor operatiunilor de productie, operatiuni de export/import, transport pe parcurs intern si extern“.

Operatiunile din Bulgaria, conduse din Bucuresti

Florica Panescu a fost desemnata, la reuniunea asociatilor desfasurata in 14 decembrie anul trecut, sa preia functia de administrator al societatii Steilmann Bukarest - sucursala Sofia. „Voi conduce operatiunile din Bulgaria de la Bucuresti, prin reprezentanti delegati. Toate elementele de fond care concura la rezultatul final vor fi dirijate de aici si implementate acolo de cei pe care ii imputernicim“, a precizat directorul executiv al companiei. Pentru magazinul din Sofia a fost intocmit un plan de vanzare in functie de care s-au bugetat si veniturile. „In primele trei luni nu ne asteptam la profit, important este sa nu avem pierderi. Dupa aceea, fiecare luna va trebui sa aiba un volum de vanzari care sa includa si un profit, nu mai mic de 15%“, spune Florica Panescu.

La Sofia, concurentii sunt aceiasi de pe piata romaneasca. „Acasa suntem lideri si cunoscuti de 10 ani. Acolo Steilmann este un brand nou; vom investi in publicitate, iar bugetul va fi mai mare decat pentru un magazin din Bucuresti“, a declarat administratorul firmei ce va opera in Bulgaria sub brandul Steilmann Bukarest.

Cifra de afaceri de 15,5 milioane euro

Steilmann Bukarest SRL este o societate inregistrata in Bucuresti, avandu-i ca actionari pe Romeo Pomponiu, care controleaza 418 parti sociale din capitalul societatii, si Britta Holding B.V., o firma olandeza ce detine 432 parti sociale. Administratorul firmei Britta Holding B.V. este Ingrid Steilmann. Conform datelor publicate de Ministerul Finantelor, societatea a avut un profit net de 10.641.842 RON in 2004, numarul mediu de salariati fiind de 1.487. Anul trecut, firma Steilmann Bukarest SRL a avut o cifra de afaceri de 14 milioane euro, pentru anul in curs fiind asteptata majorarea acesteia pana la 15,5 milioane euro.