ABB, Oriflame, Lindab,Volvo Trucks si Ericsson au fost cele mai importante companii suedeze prezente in Romania, inregistrand cifre de afaceri in crestere la nivelul anului 2004, potrivit datelor remise Rompres de Biroul Consiliului Comercial Suedez in Romania.
ABB (echipamente energetice si automatizari) a inregistrat o cifra de afaceri de 102,8 milioane lei noi, Oriflame (cosmetice) de 82,06 milioane lei noi, Lindab (constructii) de circa 80.5 milioane lei noi, iar Volvo Trucks (auto) a atins o cifra de afaceri de 56,7 milioane lei noi.

In acelasi timp, sunt prezente pe piata si companiile Assa Abloy (echipamente de siguranta) - 57,1 milioane lei noi, SAAB (Augusta Motors) - auto- , 4,65 milioane milioane lei, Alfa Laval (echipamente) - 12,2 milioane lei noi si Tetra Pak (ambalaje) - 4,34 milioane lei noi.

Suedezii vor investi mai mult in Romania

Companiile suedeze vor sa-si intareasca pozitia pe piata romaneasca, prin inaugurarea, in prima saptamana a lunii aprilie a unui birou al Consiliului Comercial Suedez din Romania. Biroul are ca scop sprijinirea companiilor suedeze care doresc sa-si dezvolte afacerile lor internationale inclusiv in Romania. Biroul are experienta in dezvoltarea afacerilor in peste 40 de tari si are ca actionari guvernul suedez si sectorul de afaceri. Consiliul inregistreaza o cifra anuala de afaceri de 400 milioane coroane suedeze din consultanta acordata companiilor care vor sa-si extinda afacerile internationale.

Una din companiile suedeze importante, GRIPEN International, care are ca obiect de activitate constructia avioanelor de lupta, doreste sa comercializeze avioane de acest tip prin deschiderea unui birou la Bucuresti.

"Avem o oferta pentru Guvernul roman pe care o vom prezenta si asteptam un semn din partea acestuia. Speram ca si in Romania sa avem acelasi rezultat ca in Ungaria, unde am facut primele livrari de aparate GRIPEN. Vrem sa vindem avioane si in Romania. Dezvoltarea unui eventual proiect in Romania ar putea dura intre 2-3 ani", a declarat reprezentantul GRIPEN International, Lasse Jansson.

Trelleborg vizeaza piesele auto din Romania

Producatorul suedez de anvelope industriale Trelleborg a anuntat ca va realiza o investitie majora in Romania, urmand sa construiasca o fabrica pana la sfarsitul anului 2006. Potrivit unor surse din piata, orasul Dej reprezinta una din locatiile vizate de producatorii scandinavi.

Trelleborg va produce in Romania componente destinate protectiei automobilelor si se asteapta ca va avea aproximativ 200 de angajati, scrie Forbes. In acelasi timp, reprezentantii companiei suedeze estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2009, vanzarile toatale vor depasi suma de 300 de milioane de coaroane suedeze (31,5 milioane de euro), aceasta preconizare fiind sustinuta de existenta unor comenzi deja inregistrate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri