URB Group, proprietarul fabricii de rulmenti din Barlad, cere Guvernului masuri de stimulare a producatorilor locali, prin acordarea de subventii si diminuarea taxelor si impozitelor pe investitii, iar ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat ca sustine "total" aceasta industrie, transmite Mediafax.

"Sa nu avem nicio stanjeneala sa ajutam transparent interesele oricarei companii romanesti. Aveti sustinerea mea totala pentru sectorul de rulmenti, pe care il consider exemplar din multe puncte de vedere, pentru ca este integral privat, pentru ca in diverse colturi ale tarii a pastrat locuri de munca si ca a reusit sa fie prezent in peste 90 de tari, pentru cum isi indeplineste obligatiile fata de statul roman", a afirmat Vosganian, invitat la o conferinta a URB Group.

Vosganian a adaugat ca este ministrul economiei, dar nu doar al celei de stat, iar in masura in care companiile doresc va fi si reprezentantul industriei private.

"Mi-ar face placere ca romanii sa fie intr-o zi mandri de industria romaneasca", a adaugat Vosganian, invitand conducerea URB sa faca parte din comisia care va elabora o strategie de reindustrializare a Romaniei.

URB Group face parte din holdingul turc Kombassan.

Compania Rulmenti Barlad a anuntat anul trecut ca va investi, in urmatorii zece ani, 250 de milioane de dolari, printre proiectele de dezvoltare numarandu-se deschiderea de fabrici de rulmenti in India, China si Rusia, si ca spera sa vanda in 2023 produse de circa un miliard de dolari, acoperind 1% din piata mondiala de profil, fata de 200 de milioane de dolari in 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Salariile din publicitate au crescut cu 3% anul acesta