Proiectul de la Timisoara se afla intr-un echilibru instabil, in ciuda discutiilor cu olandezii. Acestia nu vor mai finanta modernizarea daca aeroportul va trece in administrarea judeteana, pentru ca investitorii nu sint incintati de o colaborare cu Consiliul Judetean sau cu Prefectura Timis, ei dorind sa devina parteneri cu statul roman, actualul proprietar.

Motivul, explica directorul aeroportului timisorean, Dan Idolu, este legat de capacitatea financiara scazuta a administratiei judetene, al carei buget este de zece ori mai mic decit investitia olandezilor si nu poate suporta minimumul de investitii cerut.

Traficul se va dubla

Programul de dezvoltare este gindit pentru o perioada de noua ani, in care se vor investi 385 de milioane de euro. Potrivit lui Dan Idolu, cele mai importante investitii ar fi un terminal intermodal (care va avea in componenta o autogara si o statie de cale ferata cu capacitati de peste 600 de pasageri/ora), un centru logistic (birouri, depozite si centre de distributie), un parc de afaceri si un centru cargo.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5439&art=13126&cHash=b575218894