Vanzarile distribuitorului de medicamente Ropharma Brasov (RPH), controlat de omul de afaceri Mihai Miron, au stagnat in primul semestru al anului, la 206,3 milioane lei (47 milioane euro), iar profitul a scazut cu 6%, la 3 milioane lei (683.000 euro), scrie Mediafax.

In ianuarie-iunie anul trecut vanzarile Ropharma au fost de 206,2 milioane lei, iar profitul de 3,2 milioane lei.

"In semestrul unu din anul 2013, datorita conditiilor dificile ale pietei de medicamente generate de situatia financiara a sistemului de sanatate, societatea s-a concentrat pe vanzarea prin farmaciile proprii, acordand o mai mare atentie incasarilor de la clientii farmacii particulare", se arata intr-un raport al companiei.

Potrivit sursei citate, 71,5% din vanzari s-au realizat prin farmaciile proprii si 28,5% prin distributie.

Ropharma are doua unitati de productie in Targu Mures si Chisinau, unde fabrica suplimente alimentare si medicamente sub brandurile Activit, Vitalact, Resveravit, Paducel si Glykofit. Compania de distributie are cinci depozite si 1.200 de farmacii client, iar partea de retail este reprezentata de 116 de farmacii.

In ceea ce priveste vanzarile de produse din portofoliul de productie proprie, acestea s-au situat la 6,55 milioane lei la sase luni, in crestere cu 12,5%.

Societatea s-a pozitionat pe locul noua ca distribuitor pentru piata de retail, si pe cinci in topul lanturilor de farmacii. Competitorii Ropharma pe piata de distributie de medicamente sunt Mediplus, Polisano, Fildas, Farmexim, Farmexpert si Europharm.

Potrivit celor mai recente raportari de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron detine indirect 32,24% din actiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controleaza 14,71% din actiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 17,53%.

Arrow Pharmaceuticals, firma inregistrata in SUA, controleaza 31,29% din actiunile Ropharma.

In actionariatul Ropharma se regaseste si fondul de pensii AZT Viitorul Tau - Allianz, care are 5,87% din titluri, iar fondul de Pensii Administrat Privat ING are 4,99%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Farmaciile isi tripleaza vanzarile in sezonul rece
Setari Cookie-uri