“Obligatoriu economia trebuie sa arate mai bine anul acesta decat in 2012. Trebuie sa fim increzatori. Daca toti vom gandi romaneste lucrurile vor sta bine. Insa economicul va trebui sa dirijeze politicul si nu invers”, a precizat Culita Tarata.

Problema sesizata de omul de afaceri consta in lipsa unor asociatii ale agricultorilor romani care sa promoveze la “preturi competitive” produsele locale.

“Am lasat ca partea de valorificare sa fie facuta de marii traderi, care au birouri in Romania, insa tot profitul il trimit in tarile mama, iar in buzunarul statului nostru nu intra niciun ban. De ani buni aceste firme sunt pe pierdere in Romania. Daca situatia este atat de neagra si nu fac profit, de ce mai stau in Romania”, spune Tarata.

Citeste si:

TCE 3 Brazi, compania lui Culita Tarata, exploateaza 55.000 de hectare din Insula Mare a Brailei in arenda de la stat, avand contract pana in 2023.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in prima jumatate a acestui an cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier, conform primelor estimari al Institului National de Statistica.