Alro Slatina a demarat procesul de fuziune cu producatorul de alumina Alum Tulcea, decizia de fuziune urmand sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor celor doua societati in luna iulie. Aceasta este o etapa a strategiei de integrare pe verticala aplicata de Marco Industries, proprietarul producatorului de aluminiu.

„Din grup vor face parte un producator de aluminiu – AlroSlatina, o companie de materiale derivate din aluminiu – Aalprom (in prezent cele doua aflandu-se in proces de fuziune) si furnizorul de materie prima Alum”, a declarat Marian Nastase, vice-presedintele Consiliului de Administratie al Alro. „In felul acesta se optimizeaza fluxul de productie si vom avea un control mai bun asupra costurilor”.

De la preluarea pachetului majoritar al Alum, realizata anul trecut, Alro Slatina a pus in aplicare planul de investitii pentru retehnologizarea producatorului de alumina si pentru protectia mediului. Au fost modernizate echipamentele de incarcare si stocare a aluminei si a fost instalat un sistem de desprafuire in conformitate cu o solutie tehnica oferita de combinatul ALRO Slatina.

Alum a investit, anul trecut, peste 2,3 milioane de dolari, realizand 92% din programul de conformare la normele de mediu agreat cu autoritatile. Planul sau de investitii face parte din strategia generala privind protectia mediului aplicata de Alro, proprietarul Alum. Compania urmareste alinierea producatorului de alumina la obligatiile de mediu stabilite de Uniunea Europeana.

in ultimii trei ani, Alro a investit 165 de milioane de dolari, cu precadere in modernizarea liniilor de productie si in protectia mediului. Numai anul trecut investitiile au depasit 25 de milioane de dolari. Alro a inregistrat, in 2005, o cifra de afaceri de 1,618 miliarde lei si un profitul net de 118,22 milioane lei.