Stabilizarea cererii si a ofertei si modificarile legislative care ar putea fi adoptate in urmatoarea perioada au condus la o mentinere a pietei de sloturi din Romania la acelasi nivel fata de 2012, potrivit unei analize ROMSLOT – Asociatia Organizatorilor de Sloturi - pe baza datelor furnizate de catre Ministerul Finantelor.

Conform acesteia, numarul de sloturi din Romania in iulie 2013 (54.548 aparate) se situeaza la un nivel asemanator cu cel din iulie 2012 (54.511 aparate).
Aparatele de tip slot-machine sunt operate de 414 companii, lanturi internationale sau firme autohtone, si sunt amplasate in sali de joc dedicate (cu minim 15 aparate pe sala) sau in locatii mici (cu 2-5 aparate pe locatie). La nivelul intregii tari sunt autorizate un numar de 1.432 de locatii mari - sali de joc dedicate, si 10.142 de locatii mici.
„Piata a ramas constanta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru credem ca se datoreaza unei anumite stabilizari a cererii si ofertei, piata aflandu-se in acest moment in echilibru. De asemenea, un alt motiv poate fi faptul ca operatorii se afla in expectativa fata de modificarile legislative ce se preconizeaza a fi adoptate in urmatoarea perioada si care speram ca vor aduce mai multa predictibilitate in industria de sloturi si vor ajuta la formarea unui cadru legislativ aplicabil”, a declarat Dan Iliovici, director executiv Romslot.
Conform statisticilor internationale, alte tari europene inregistreaza un numar de aparate mai mare decat cel din Romania, raportat la populatia tarii. De exemplu, in Italia numarul acestora se ridica la peste 350.000, la o populatie a tarii de 3 ori mai mare, iar in Spania sunt inregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populatie a tarii de aproximativ 2,3 ori mai mare. In Cehia, tara a carei populatie este putin peste jumatate din cea a Romaniei, sunt inregistrate peste 63.000 de aparate.
Locatiile mari sunt salile de joc cunoscute uneori si sub denumirea de „cazinouri electronice”, unde sunt amplasate un minim de 15 aparate tip slot-machine, dar si mese de joc electronic, precum ruleta electronica sau blackjack electronic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vrei sa deschizi o sala cu aparate de jocuri de noroc? Vezi cat costa
Setari Cookie-uri