Producatorul de electrocasnice Arctic, parte a grupului turc Arcelik, a inaugurat o noua linie de productie de frigidere la fabrica din Gaesti, in urma unei investitii de 24 milioane euro, care va duce la infiintarea a circa 400 de noi locuri de munca, in urmatorii 5 ani, scrie Mediafax.

Din total, 10,2 milioane euro sunt ajutor de la stat, iar restul fondurile companiei.

"Acest moment marcheaza o noua etapa in dezvoltarea Arctic, pentru ca ne permite sa ne continuam cresterea. In ultimii ani am produs la capacitate maxima. Arctic a avut o performanta constant pozitiva, cu un ritm de crestere mediu de 5% pe an", a declarat directorul general al companiei, Monica Iavorschi.

Prin noua investitie, Arctic si-a extins productia cu 25%, la 2,5 milioane de unitati anual, respectiv congelatoare orizontale si aparate frigorifice verticale sub brandurile Arctic, destinat in principal pietei locale, si Beko, care merge si la export. De altfel, 85% din productia Arctic este destinata exportului.

"Cu aceasta investitie, cota de exporturi va fi si mai mare. Arctic a devenit cea mai mare fabrica de frigidere din Europa. Am creat deja 195 de locuri de munca si vom crea pana la 572 in cinci ani. Statul isi va recupera investitia in mai putin de 5 ani. Din 2002, cand am cumparat Arctic, am investit 108 milioane euro in fabrica din Gaesti", a declarat directorul general al grupului Arcelik, Levent Cakiroglu.

Sefa Arctic: Odata cu criza a...
Citeste si: Sefa Arctic: Creditul cu buletinul, disparut pentru multa vreme

Arctic a incheiat anul trecut cu o cifrã de afaceri de 1,37 miliarde lei, cu 24% mai mare fata de 2011.

Anuntul Arctic vine la doar o zi dupa ce gigantul american Coca-Cola a inaugurat la Ploiesti o investitie similara, de 22 mil. euro, intr-o linie aseptica de productie pentru Cappy Pulpy.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Arctic investeste intr-o noua fabrica. 480 de noi locuri de munca