Cei care isi doresc un post de conducere in Romania trebuie anul acesta sa faca fata unei concurente acerbe, reiese din datele site-ului de recrutare BestJobs.ro care arata ca 17.000 de candidati au experienta in management sau isi doresc o astfel de functie, in timp ce doar 57 de companii sunt dispuse sa scoata la concurs pozitii de top.

Astfel, in ianuarie 2014 se numara nu mai putin de 300 de candidati pentru un post de „Manager”, situatie asemanatoare si in cazul altor pozitii de leadership, cum ar fi cea de „Director general” (aproape 90 de romani pe un loc de munca), sau „Project manager” (33 de candidati pentru un post).

Cei care doresc o functie de top in vanzari, de tipul „Sales manager”, au, totusi, sanse mai mari sa se angajeze in perioada urmatoare. In acest caz, competitia este de numai 29 de candidati pentru un post, avand in vedere ca domeniul vanzarilor continua si anul acesta sa fie unul dintre cele mai prolifice, alaturi de sectorul IT/Telecom.

Nu numai pentru pozitiile de top concurenta este foarte mare. Peste 13.500 de candidati inscrisi pe BestJobs.ro isi cauta un job in invatamant, insa pentru ei sunt doar cinci angajatori disponibili, ceea ce creste competitia la aproape 3.000 de candidati pentru un loc.

Totodata, cei care isi cauta un loc de munca in domeniul administrativ, de tipul „Asistent manager” sau „Secretara” vor trebui sa le demonstreze angajatorilor ca au mai multe atuuri decat restul competitorilor. Pentru atentia celor 1.500 de companii angajatoare se lupta 40.000 de asistenti manageri, in timp ce 1.400 de angajatori cauta secretara perfecta printre cele aproape 34.000 de CV-uri inscrise.

Cele mai importante momente...

Concurenta acerba se poate gasi, insa, chiar si pe anumite joburi entry level sau chiar care nu sunt platite. Pe functia de operator se lupta 12.600 candidati pentru 19 joburi, deci mai bine de 600 de candidati pentru o oferta de munca. Surprinzator este raportul pe CV-urile celor inscrisi ca „voluntar”, unde sunt 8.800 de candidati si sase angajatori.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie