PepsiAmericas a apreciat ca aceasta achizitie ii va spori cifra de afaceri, mai ales avand in vedere ca Romania urmeaza sa adere la Uniunea Europeana.

La mijlocul lunii iunie 2005 o subsidiara a PepsiAmericas a platit 51 de milioane dolari pentru un pachet de 49 procente din actiunile companiei Quadrant-Amroq Bottling Company Limited, compania holding care, prin subsidiarele sale, produce, vinde si distribuie bauturile Pepsi pe teritoriul Romaniei si are drepturi de distributie pentru Republica Moldova, informeaza Rompres.

PepsiAmericas este al doilea imbuteliator, distribuitor si vanzator mondial de bauturi marca Pepsi-Cola, cu activitati in 19 state americane, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia si regiunea Caraibelor.

QABCL este detinuta de un grup de oameni de afaceri israelieni, condus de Eli Davidai, si controleaza in Romania mai multe companii, printre care Quadrant Amroq Beverages (QAB), Sigat si Sitaco.

QAB a avut in 2004 o cifra de afaceri de 105 milioane de dolari. Compania numara peste 1.000 de angajati si doua fabrici: una in Bucuresti si alta in Covasna, unde imbuteliaza apa minerala Roua Muntilor.

QABCL, companie inregistrata in Marea Britanie, este unul dintre primii investitori internationali in Romania, prezent pe piata bauturilor racoritoare din anul 1991. in anul 1992 compania a inaugurat prima linie de imbuteliere PET pentru sticla de Pepsi de 1,5 litri, iar in anul 1993 a lansat prima bautura racoritoare necarbonatata produsa in Romania: Prigat.