Compania petroliera ungara Mol Rt intentioneaza sa achizitioneze o rafinarie romaneasca si sa continue constructia de noi benzinarii in Romania, ca parte a strategiei sale de extindere in Europa de Est, a declarat, purtatoarea de cuvant de la Mol Romania, va Csog.
"Avem planuri de a achizitiona o rafinarie pe termen mediu, posibil in urmatorii trei-cinci ani. insa am putea realiza acest lucru mai devreme, daca se iveste o oportunitate in acest sens", a spus va Csog, citata de Rompres.

Ea a precizat ca firma ungara nu are in vedere o anumita rafinarie romaneasca, referindu-se la declaratiile recente ale directorului financiar de la Mol Romania, Dumitru Dragomir, potrivit caruia Rafo Onesti nu este rafinaria vizata de Mol.

In cea ce priveste extinderea lantului de benzinarii Mol din Romania, va Csog a precizat ca Mol intentioneaza sa cheltuiasca aproximativ 20 milioane euro in acest an si in urmatorul pentru a controla 20% din piata distributiei de carburanti din Romania.

La finele lunii martie 2006 Mol avea in Romania 135 de benzinarii si controla 13 procente din piata distributiei de carburanti. in 2005 Mol a platit 70 milioane dolari pentru a prelua cele 59 de benzinarii pe care le avea grupul Royal Dutch/Shell in Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Marelbo vrea să deschidă anul acesta patru noi magazine în România
Setari Cookie-uri