Rafo a platit la bugetul de stat 800 milioane de dolari, intr-un an si jumatate

RAFO a platit catre bugetul statului 800 milioane USD intr-un an si jumatate, de cand compania bacauana a intrat in proces de restructurare, a anuntat managerul general al combinatului, Paul Ivascu.

"Dupa un an si jumatate de cand am preluat managementul combinatului, avem rezultate deosebite pe care noi le-am adus la cunostinta creditorilor si am avut cuvinte de lauda din partea acestora. Cele 800 milioane USD pe care le-am platit in aceasta perioada la bugetul de stat reprezinta de patru ori valoarea datoriei istorice pe care o are RAFO catre ANAF", a spus Ivascu.

Acesta a adaugat ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu in legatura cu intentia companiei "Calder-A" de a plati toate datoriile la preluarea combinatului din Onesti.

"Calder-A accepta orice fel de varianta, fie sa plateasca datoriile istorice fie sa le converteasca in actiuni. Prin cifre si lucruri concrete am demonstrat ca avem un plan de reabilitare viabil", a explicat Ivascu.

Managerul general de la Rafo a mai spus ca la 1 ianuarie 2007 combinatul va fi una dintre putinele din Romania care respecta conditiile de protectie a mediu si de calitate a produselor.

Consilierul prezidential Theodor Stolojan, care a vizitat sediul companiei, a declarat ca executivul are responsabilitatea de a gasi solutia de rezolvare a achitarii datoriilor istorice ale RAFO, cu atat mai mult cu cat actualii proprietari si-au exprimat disponibilitatea pentru transformarea datoriilor istorice in actiuni sau pentru plata datoriei intr-o perioada de timp determinata. ”RAFO merita acest lucru, tinand cont de importanta companiei pentru Romania dar si pentru zona in care ne aflam", a spus Theodor Stolojan.

RAFO are datorii istorice de aproximativ 300 milioane euro. Proprietarul companiei este Balkan Petroleum care a vrut sa vanda, in 2005, compania catre"Calder-A". AVAS nu a recunoscut insa contractul dintre cele doua companii. In acest moment, Rafo rafineaza benzina pentru "Calder-A", 85 la suta din productia companiei din Onesti mergand la export.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri