BCR va acorda 14,7 milioane euro in doua transe - 11,7 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, iar diferenta de trei milioane de euro va fi acordata ulterior.

Restul sumelor sunt atrase de la Piraeus Bank - 2,1 milioane de euro si de la Banca Romaneasca - doua milioane de euro.

Sumele au ca destinatie finantarea de noi contracte, dar si refinantarea unor contracte deja incheiate de leasing financiar.

"Pentru o companie de leasing, aceasta reprezinta o recunoastere a profitabilitatii si a stabilitatii financiare ce o caracterizeaza. Vom folosi o parte din capitalul obtinut pentru a demara un proiect ambitios de dezvoltare teritoriala. Proiectul include o premiera pe piata de leasing autohtona si anume francizarea brandului International Leasing", a declarat Ioana Necula, administrator la International Leasing.

Citeste si:

Dupa mai mult de 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, International Leasing devine incepand de luni institutie financiara nebancara (IFN) si se supune reglementarilor BNR, ca urmare a inregistrarii in Registrul General al IFN-urilor.

International Leasing este prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar (prin emisiune de obligatiuni) pentru a-si finanta activitatea. Totodata, compania a demarat procesul de implementare a standardului ISO 9001:2001 de management al calitatii.

In prima jumatate a acestui an, compania a incheiat mai mult de 500 de contracte, in crestere cu 20 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Portofoliul companiei este compus din leasing auto - 87 la suta, leasing echipamente - opt la suta si leasing imobiliar - cinci la suta.