Există tot felul de înregistrări și curiozități neobișnuite pe această planetă, iar una dintre acestea este dată de cel mai mic pod internațional din lume. Unde îl poți găsi și cât timp îți va lua să îl traversezi?

Aparent, răspunsul este simplu. Numit Podul Internațional Marco (un nume mare pentru infrastructura minusculă), acesta se întinde pe pârâul Abrilongo, care se întâmplă să fie și granița dintre Portugalia și Spania, notează The Mayor.

Numele îi vine de la satul pe care îl traversează și se întamplă să fie împărțit de graniță. Așezarea poartă numele de Marco în portugheză și El Marco în spaniolă. Respectiv, satele aparțin municipiului Arronches (în Alentejo, Portugalia) și La Codosera (în Extremadura, Spania).

Podul are doar 6 metri lungime și 1,45 metri lățime, ceea ce înseamnă că doar pietonii și bicicliștii îl pot traversa. Având în vedere că ambele țări sunt membre ale spațiului Schengen, înseamnă, de asemenea, că nicio verificare a pașapoartelor nu va încetini trecerea, lucru care poate fi realizat într-o clipă dacă se depășește viteza pe o bicicletă.

Versiunea actuală a podului a fost construită în 2008, după ce cea anterioară a fost considerată învechită. Dar chiar înainte de asta și înainte ca acordul Schengen să înlăture barierele de frontieră și vamale, a existat o cultură semnificativă a contrabandei peste râu, probabil timp de sute de ani, între cele două sate.

În trecut, pentru a trece pârâul, sătenii puneau scânduri de lemn – o formă de „dig improvizat” care era adesea înlăturat de apele torenţiale. Acum, contrabanda este doar o parte din memoria și folclorul local colectiv.

Sursa foto: Arronches Municipality

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri