Companiile energetice, obligate sa faca publice contractele de achizitii si sponsorizarile

Companiile energetice de stat ar putea fi obligate de catre ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, sa faca publice toate contractele de achizitii de bunuri si lucrari de peste 500.000 euro, contractele de achizitii de servicii mai mari de 100.000 euro si sponzorizarile acordate.

Prevederile sunt incluse intr-un ordin de ministru emis de Nicolescu marti, 19 august, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie. Ordinul va trebui pus in aplicare "in perioada imediat urmatoare" de Directia generala de privatizare si administrare a participatiilor statului in energie, arata Mediafax.

Companiile vor fi obligate, prin acest ordin de ministru, sa aiba fiecare o strategie de dezvoltare si care sa fie valabila pentru cel putin zece ani. "Am considerat necesara cresterea transparentei pentru tot ceea ce inseamna sistemul de achizitii publice si sistemul de sponsorizari in companiile de stat din sectorul energetic", a declarat Nicolescu in comunicat. Departamentul pentru Energie este actionar majoritar la companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri