Gigantul fast-food american Burger King a incheiat un acord pentru cumpararea lantului canadian de cafenele Tim Hortons in schimbul sumei de 11,4 miliarde de dolari. Astfel, compania a confirmat intentia de a-si muta sediul in Canada pentru a beneficia de taxe mai scazute.

Investitorii Tim Hortons vor primi 65,50 dolari canadieni pe actiune in numerar si o participatie de 0,8025 dolari canadieni pentru fiecare actiune detinuta in compania rezultata in urma fuziunii celor doua companii, relateaza Bloomberg.

Tranzactia va fi partial finantata de miliardarul american Warren Buffet, prin intermediul companiei Berkshire Hathaway. 3G Capital, compania de investitii care detine Burger King, va avea aproape 51% din compania nou creata.

Dupa cumpararea celui mai mare retailer canadian de cafea si gogosi, Burger King va deveni al treilea cel mai mare lant de fast-food la nivel mondial. Conform estimarilor, noua companie va genera vanzari de aproximativ 23 miliarde de dolari, operand peste 18,000 restaurante in 100 de tari, scrie Mediafax.

Sediul international al companiei va fi stabilit in Canada, tara al carei regim de taxare este mai putin impovarator pentru investitori in comparatie cu SUA. De altfel, anuntul Burger King privind intentia de a cumpara Tim Hortons la inceputul saptamanii a reaprins dezbaterea asupra migrarii companiilor americane in alte tari pentru a scapa de taxele mari. Presedintele Barack Obama a criticat aceasta practica in iulie si a promis ca va lua masuri pentru a opri procesul.

Cum si-au castigat primii...
Citeste si: Cum si-au castigat primii bani 5 dintre cei mai bogati oameni din lume

Sursa foto: Restaurant Burger King/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Un sucevean a construit primul metru de autostrada din Moldova