Subsidiarele Henkel din Romania au fuzionat

Henkel Romania si Henkel Bautechnik Romania, subsidiarele grupului german Henkel in Romania, au fuzionat, potrivit informatiilor publicate marti in Monitorul Oficial

Henkel Romania a fost infiintata in 1994 ca subsidiara a companiei germane Henkel si activeaza in domeniul distributiei de detergenti, produse de curatat si cosmetice. Henkel Bautechnik Romania face parte din grupul german Henkel si este activa pe piata productiei de adezivi pentru constructii si materiale pentru termoizolatii din 2002.

Henkel Romania a obtinut anul trecut un profit de 5,9 milioane lei noi la o cifra de afaceri de peste 186,5 milioane lei noi, iar Henkel Bautechnik Romania a avut anul trecut un profit de 24,4 milioane lei noi la o cifra de afaceri de peste 98 milioane lei noi, conform datelor publicate de companii in Monitorul Oficial.

Henkel Bautechnik Romania a alocat pana in prezent peste 10 milioane de euro modernizarii si dezvoltarii capacitatilor de productie existente. in primul trimestru din 2006, compania a facut investitii de peste 500.000 euro orientate catre cresterea capacitatii de productie, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Productia autohtona a companiei a ajuns sa reprezinte peste 90% din totalul cifrei de afaceri in 2005, potrivit datelor NewsIn. La nivel cantitativ, Henkel Bautechnik Romania a vandut in 2005 peste 170 de mii de tone de materiale de constructii, reprezentand o crestere cu peste 40% fata de 2004.

Grupul Henkel activeaza in domeniul productiei si distributiei de detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei, cosmetice, produse igienice, adezivi comerciali si profesionali, grupul inregistrand in 2005 vanzari de 12 miliarde de euro la nivel mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri