Lucian Ghinea, directorul general al Bergenbier, parte a grupului Molson Coors, a preluat conducerea Asociatiei Berarii Romaniei, inlocuindu-l pe Onno Rombouts, CEO-ul Heineken.

Onno Rombouts a asigurat presedintia Asociatiei Berarii Romaniei pe parcursul anului trecut.

“Desi piata berii a traversat in ultimii ani o perioada marcata de scadere, speram ca 2015 sa intruneasca acele conditii economice si fiscale corecte care sa conduca la o evolutie pozitiva a pietei”, a declarat Lucian Ghinea.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale pe lantul de productie, sectorul berii contribuie in prezent cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piata bauturilor alcoolice, aproape jumatate din pretul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investitii ce au atins pana acum 1,25 miliarde euro, sectorul berii asigura direct si indirect un numar de 69.700 de locuri de munca, 97% din berea consumata de romani fiind produsa in tara.

Lucian Ghinea lucreaza in cadrul grupului Molson Coors, din care face parte Bergenbier, de 12 ani, cu o pauza de un an si jumatate in perioada 2008 - 2009. De-a lungul anilor, a ocupat diverse functii in cadrul companiei, cea anterioara pozitiei actuale fiind aceea de financial controller al grupului. Are o experienta vasta si in FMCG si retail in perioada in care a activat in domeniul consultantei in afaceri.

Citeste si:
Presedintele palestinian a anuntat ruperea relatiilor cu SUA si Israel
Presedintele palestinian a...

Din Asociatia Berarii Romaniei fac parte cei mai mari producatori de bere de pe plan local – Bergenbier, Heineken, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microberaria Clinica de Bere. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei. Cele sase companii membre ale Asociatiei asigura peste 4.000 de locuri de munca in cadrul celor unsprezece fabrici de bere, dintre care doua microberarii. Unitatile de productie ale membrilor Asociatiei sunt situate in Ploiesti, Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc, Targu-Mures, Pantelimon, Timisoara, Buzau, Brasov si Galati, iar cele doua microberarii sunt situate in Cluj-Napoca si Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Mihai Voicu este noul director general al Bergenbier
Setari Cookie-uri